Connect with us

3. SAYFA

Albayrak çiftine sosyal medyada çirkin saldırı: İki kişi tutuklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ailesine yönelik sosyal medyadaki hakaret içerikli paylaşımlara ilişkin yurt genelinde gözaltına alınan 16 hesap yöneticisinden 2’si tutuklandı.

Published

on

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medyada 4’üncü çocuklarının dünyaya geldiğini duyurduğu paylaşımın ardından yapılan hakaret içerikli paylaşımlarla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. Bakan Albayrak ve ailesine yönelik paylaşım yapıp, kişi ya da kurumları hedef gösteren hesaplara yönelik yapılan çalışmada 35 hesap yöneticisi tespit edildi. Bunlardan 16’sı yurt genelinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı, biri İstanbul’da olmak üzere 2 kişi tutuklandı.

İSTANBUL’DA 2 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ: BİRİ TUTUKLANDI

Soruşturmanın İstanbul ayağında 7 kişi gözaltına alındı. 4 kişi savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. 18 yaşından küçük şüpheli çocuk şube müdürlüğüne gönderilirken ifadeleri tamamlanan M.F.K. tutuklandı. M.F.K. ile birlikte savcılığa sevkedilen diğer şüpheli M.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheliler adliyeye götürülürken sorulan sorulara cevap vermedi. Öte yandan şüphelilerin emniyette verdikleri ifadede, “Berat Albayrak ve eşinden özür diliyoruz. Yaptıklarımıza çok pişmanız” dedikleri belirtildi.

M.F.K.’nın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın oğlu Hamza Salih’in doğum haberini duyurduğu paylaşım altına yaptığı çirkin yorumlar dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da paylaşımının altına aynı içerikte ahlak dışı yorum yaptığı öğrenildi. Şüpheli M.F.K.’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çirkin paylaşımı nedeniyle de ifadesi alındı. M.F.K. her iki suçtan dolayı tutuklandı. M.F.K. tüm paylaşımları nedeniyle pişman olduğunu dile getirdiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bir kişinin daha yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir