Connect with us

3. SAYFA

RTÜK’ten TELE1’e Abdulhamid soruşturması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Mercan Yanardağ’ın Sultan Abdülhamid hakkındaki sözleri nedeniyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Published

on

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. İncelemenin gerekçesi olarak Merdan Yanardağ’ın canlı yayında Sultan Abdulhamid ile ilgili kullandığı ifadeler gösterildi.

Şahin, “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır” dedi.


Cübbeli Ahmet’ten tepki

Merdan Yanardağ’ın Sultan Abdulhamid ile ilgili sözleri sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Abdülhamîd Hân Hazretleri’ne ‘aşağılık’ diyebilme gücünü nereden alıyor?! Üzerimizde bunca hakkı bulunan Hâkânımıza yaptığı bu hakaretten dolayı kendisini Allah’ın adâletine havale ediyor ve hepinizden bu kınamaya destek bekliyoruz!” ifadelerini kullanmıştı.

Yanardağ’ın incelemeye gerekçe gösterilen ifadeleri ise şu şekilde:

“1908’de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa’yı Taif’te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal’lere, Tevfik Fikretlere…”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir