Connect with us

DÜNYA

Başbakan’la görüşme son anda…

ABD Başkanı Donald Trump göreve gelmesi ardından yönetimden Ankara’ya ilk ziyareti Dışişleri Bakanı Rex Tillerson gerçekleştiriyor. ABD basınına göre, Tillerson’un Başbakan Binalı Yıldırım ile bu sabahki görüşmesi ise son anda programa dahil edildi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul ettiği Tillerson’un programına son dakikada Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi de dahil edildi.

Tillerson, bugün sabah 03.30 geldiği Esenboğa Havalimanı’nda ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass tarafından karşılandı.

Yıldırım ile görüşülmesi ardından Tillerson ve Çavuşoğlu, Erdoğan tarafından kabul edildi.

ABD’ye “doğru ve meşru aktör” hatırlatması yapıldı

Erdoğan’ın, Tillerson’u 2 saat 15 dakikalık kabulüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı’nca kısa bir bilgilendirme paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aktarılan bilgilendirmeye göre; Türkiye’nin, Suriye ve Irak’ta başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürme kararlılığı vurgulandı. Erdoğan, terörle mücadelede doğru, meşru aktörlerle çalışmanın önemli olduğuna dikkat çekti ve iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendirme mesajı verdi. Ayrıca Türkiye’nin terör örgütü lideri kabul ettiği Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili süreç ve örgüt mensuplarının ABD’deki faaliyetlerinin önlenmesi konuları da görüşüldü.

Programda yaşanan değişiklik nedeniyle Anıtkabir’in görüşmeler tamamlandıktan sonra ziyaret edileceği bildirildi.

Tillerson’un, Türkiye’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yabancı konukların programına dahil ettiği TBMM’de bombalanan bölümleri gezmesi ise öngörülmedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir