Connect with us

Güncel

O köyde çatışmalar sürüyor

Published

on

Trabzon'da  konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet milletvekillerinin gündeme taşıdığı Mardin Koruköy'deki olaylarla ilgili bilgi verdi.  
“KÖYÜN ALTINI TAMAMEN SIĞINAĞA ÇEVİRMİŞLER”
 
Muhalefet partili bazı milletvekillerinin, ‘Mardin Koruköy’de ne oluyor?’ şeklinde sorular yönelttiğini hatırlatan ve buna da sert tepki gösteren Bakan Soylu, şunları söyledi:
“Terörle mücadele ediyor Türkiye. Terörle mücadele sürerken bir muhalefet milletvekili çıkıp, ‘Mardin’de Koruköy’de ne oluyor? Orada bir köyü neden çevirdiniz?’ diye soru soruyor. 'Orada işkence yapıyorsunuz' diye bir anlayışı ortaya koyuyor. Bir yaşlıdan bahsediyor. ‘Ona işkence ediyorsunuz’ diyor. Hukuk devletinin dışında hiçbir şey yapılmıyor. O yaşlının bulunduğu evi biz 5 aydır takip ediyoruz. O ev İstanbul’da, Mersin’de, İzmir’de ve milletin canını acıtan patlamalara ev sahipliği yapan planın evidir. O yaşlı dediğiniz adam ise teröre ev sahipliği yapıyor. O köyde güvenlik güçlerimiz var. Köyün altını tamamen sığınağa çevirmişler. Belli ki bir hazırlığın içerisindeler. Orada çatışma hala sürüyor. Köyde bombaların, el yapımı patlayıcıların, Kalaşnikofların ve bu tür hazırlıkların ne işi var? Orayı üs haline getirdiler. Bunlar olurken çıkıp muhalefet partisinin birkaç milletvekili bana soru soruyor. Bana ne soruyorsun, git Kandil’e sor, git Karayılan’a sor da sana anlatsın ne olduğunu. Bu tip sorumsuzluklara cevaz vermeyecek bir sistemin içerisine giriyoruz. Madem biliyordun, gitseydin Diyarbakır’da milletvekili olsaydın. İstanbul’da niye oldun ve buradaki Cumhuriyet Halk Partili milletvekilinin hakkını yedin. Ötekisi de Rize’den milletvekili olsaydı. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte inanınızki devletimizin kararlılığı var. 40-50 bin kişi sokağa çıkıp eylem yapıyordu ve yüzlerce eylem oluyordu. Bu seneki rakamı vermek isterim. 300’e ulaşmadı. 50 bin nere, 300 nere. Kürt kardeşlerimiz rahatladı orada. Bu baskı hayatla onları koparacak bir baskıydı. Şu anda rahatlar ve işlerini yapıyorlar.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir