Connect with us

Güncel

Dünkü DEAŞ operasyonunun bilançosu: 690 gözaltı

Published

on

Gözaltına alınanlar arasında eyleme hazırlanan, örgüte eleman temin eden, Suriye’ye geçişleri sağlayan, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan ve bu yönde yayın çıkaranlar da olduğu öğrenildi.

YILBAŞI GECESİ İSTANBUL
Ortaköy’de 39 kişiyi katleden, Fırat Kalkanı Harekatı’nda Suriye’de özel kuvvetlerin çatıştığı DEAŞ terör örgütüne Türkiye içinde büyük operasyon yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 45 ilde yapılan istihbarat çalışması sonrasında 28 ilde düzenlenen operasyonda, örgüt elemanlarının kullandığı evler ve işyerleri Özel Harekât polislerinin de desteğiyle basıldı. İstanbul, Ankara, Konya, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Elazığ, Adıyaman, Bingöl, Bursa ve Adana’nın da bulunduğu 28 ilde eşzamanlı yapılan baskında dün akşam saatlerine kadar 690 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

ÇOĞU YABANCI
Örgütün Türkiye yapılanmasına yönelik operasyonda, DEAŞ’ın yabancı uyruklu militanlarından oluşan hücreler de çökertildi. Gözaltına alınanların çoğunun yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında eylem hazırlığında olanlar olduğu öğrenildi. Adıyaman, Bingöl, Gaziantep ve Şanlıurfa’da bu illerin DEAŞ sorumlularının da bulunduğu tespit edildi. Baskın yapılan hücrelerden bazılarının yurtdışından gelerek Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmek isteyen veya Suriye’den eylem amaçlı ayrılarak Türkiye üzerinden başka ülkelere geçiş yapmak isteyen teröristlerin transferinde rol aldıkları kaydedildi.

SAVAŞIP DÖNENLER
Ayrıca daha önce çatışma bölgelerine (Suriye-Irak) giderek DEAŞ’a katılıp tekrar dönüş yapan ve Türkiye’de örgüte eleman kazandıran, sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yapan, yayınevi adı altında örgüte destek verenler olduğu belirtildi.

EYLEM ARAYIŞINDALAR
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son günlerde Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı akabinde DEAŞ terör örgütünün sansasyonel eylemler arayışında olduğu, kadro teminine yönelik propaganda faaliyetlerine hız verdiği ve özellikle yayın organlarında Türkiye’yi nerede ise en önemli eylem hedefi olarak belirlediği takip edilmektedir.
Bu kapsamda, çatışma bölgeleri ile irtibatlı olduğu değerlendirilen kişi ve gruplara yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde uzun süredir sürdürülen planlı operasyonel çalışmalar neticesinde, ülke genelinde 28 ilde eş zamanlı olarak başlatılan çalışmalarda 690 kişi yakalanarak haklarında adli işlemlere başlanmıştır. Yakalananlarla çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ile 2 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği ve 355 fişek ele geçirilmiştir” denildi. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir