Connect with us

EKONOMİ

Hükümetten ÖTV sürprizi

Published

on

Bakanlar Kurulu ayrıca gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı. Konutta da KDV düzenlemesi yapıldı. Peki fiyatlar ne kadar düşecek? 
Hükümet, 2008 küresel krizinin ardından ortaya çıkan yavaşlamayı bertaraf etmek için aldığı önlemin bir benzerini bugün de aldı. Beyaz eşyada özel tüketim vergisi oranı yüzde 6.7'den sıfıra indirildi.
Sektör yetkilileri, ÖTV sıfırlanmasının fiyatlara yüzde 6.7'lik indirim olarak yansıyacağını belirtirken; yaz aylarında yapılacak düğünler için alışverişin öne çekileceği, satışların yüzde 20 artacağı tahmininde bulundu.
Edinilen bilgiye göre kurlarda yaşanan büyük dalgalanmanın ardından beyaz eşya sektörünün, 2017'nin zor geçeceğine ilişkin hükümet üyelerine sunduğu projeksiyonların ardından bu karar alındı. Beyaz eşya sektöründe 2016 yılında satılan ürün sayısı 2015'e göre yüzde 5 artışla 7.5 milyon adet olmuştu.

FİYATLAR YÜZDE 6.7 DÜŞER, SATIŞLAR YÜZDE 20 ARTAR
Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği (BEYPER) Başkanı Ali Yıldız, özellikle AVM'lere giden kişi sayısının azalmasının ardından Ocak ayında beyaz eşya satışlarında yüzde 25'e yakın düşüşler olduğunu söyledi. Hükümetin bugün açıkladığı kararla birlikte satışların canlanacağı tahmininde bulunan Yıldız, yüzde 6.7'lik ÖTV indiriminin fiyatlarda aynı oranda indirim anlamına geldiğini belirtti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir