Connect with us

Güncel

Önce deprem sonra sel vurdu

Published

on

Çanakakle'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 4.6  ve 4.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bunun dışında sabah akadar 26 küçük çaplı deprem de kaydedildi. Kent deprem korkusu yaşarken aşırı yağış ve su baskınları da meydana geldi. Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde gece yarısı etkili olan kuvvetli sağanak yağmur, Kaz dağlarındaki karları erintince  dereler taştı, belde sular altında kaldı. Çok sayıda işyerinde su baskını yaşanırken, işyeri sahipleri suların götürdüğü eşyalarını toplamak için çaba harcadı. Ev sahipleri de evlerine giren sel sularını tahliye etmek için yoğun çaba gösterdi. Belediye ekipleri vatandaşlara yardım etmek için yoğun çaba harçlarken, saat 02 00 sıralarında yağışın etkisini kaybetmesiyle sular çekilmeye başladı.



BAŞKAN HASARI AÇIKLADI 
Belediye ve Çanakkale İl afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gece boyunca çalışarak sel sularının tahliyesini çalışıp, tıkanan rögarları açtı. Yağşın etkisini kaybetmesi ve yapılan çalışmalar sonucunda sel sularının çekilirken, taşkının bilaçosu da ortaya çıkmaya başladı. Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP'li Cengiz Balkan, “Taşkınlar nedeniyle 70 işyerini su bastı. 25 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan ile belediyenin hayvan barınağındaki 15 köpek telef oldu” dedi.
 


61 KEZ SALLANDI 
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, dün saat 16.52'den bugün saat 12.00 sıralarına kadar büyüklükleri Ricter ölçeğine göre 2.1'den 4.6'ya kadar değişen toplam 61 depremin meydana gelmesi, halk arasında tedirginliğe neden oldu.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine Çanakkale'nin Ayvacık İlçesinde ilk olarak dün saat 16.52'de 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. O sarsıntının ardından bugün saat 12.09'a kadar, büyüklükleri 2.1'den 4.6'ya kadar değişen 60 deprem daha meydana geldi. Sarsıntılar ilçe hakında tedirginlik yarattı. Depremlerin ardından bir değerlendirme yapan  Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Dün öğleden bu yana bölgemizde çok sayıda deprem meydana geldi. Depremler yaşanmaya da devam ediyor. Saat 01.38'de meydana gelen 4.8 ve saat 07.03'deki 4.4 büyüklüğündeki depremleri ilçede yoğun hissettik. Yaşanan depremleri takip ediyoruz. Herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı. Meydana gelen depremlerden kaynaklanan bir tedirginlik söz konusu” dedi.
 



CAN KAYBI YOK 
Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz,  ekiplerin, kentte kuvvetli yağış ve depremlerin meydana geldiği bölgelere kısa  sürede ulaştığını, gerekli çalışmaların yapıldığını, iki olayda can kaybı  bulunmadığını bildirdi.  AFAD arama ve kurtarma ekiplerinin kısa sürede bölgeye ulaştığını  ifade eden Yılmaz, “Ekibimiz bölgede yaptıkları incelemeler neticesinde, su  baskınından dolayı çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğünü tespit etmiştir”  diye konuştu. Aynı saatlerde merkez üssü Ayvacık ilçesi açıkları olan depremlerin  yaşandığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:  “Saat 01.38'de 4,6 büyüklüğünde, saat 07.03'te 4,3 büyüklüğünde iki  deprem meydana gelmiştir. Depremin meydana geldiği bölgede yaptığımız incelemede, herhangi  can ve mal kaybına rastlanmamıştır. Ekiplerimiz, Küçükkuyu'da yaşanan sel ve  merkez üssü Ayvacık olan depremin ardından çok kısa sürede bölgeye ulaşmış,  gerekli çalışmalar yapılmış, diğer ekiplere destek verilmiştir. Her iki olayda da  can kaybımız yoktur.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir