Connect with us

Güncel

Teröristlerin kimliği belirlendi

Published

on

Bozdağ, terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve  adliye çalışanı Musa Can'ın cenaze törenine katıldıktan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına geçti.


İzmir Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Bozdağ,  “Dün saat 16.00 sıralarında Bayraklı Adliyesi hizmet binası C blok giriş  kapısında bulunan polis noktası önünde, bir Broadway marka aracın patlatılması ve  sonunda bu teröristin takibi ve diğer bir noktada indirilen teröristin tespiti  üzerine başlayan çatışma sırasında bir polisimiz, bir adliye çalışanımız şehit  oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 9 yaralımız var, onlara da  şifalar diliyorum.” diye konuştu.


Bakan Bozdağ, şehitlerin yakınlarına, emniyet, adliye teşkilatlarına  ve çalışanlarına, başsağlığı ve sabır dileyerek, 2 teröristin, kahraman güvenlik  güçlerinin mücadelesi sonucu ölü ele geçirildiğini vurguladı.


Şehit polis memuru Fethi Sekin'in çok büyük bir kahramanlık örneği  gösterdiğini anlatan Bozdağ, “Şehidimiz, kendisini feda ederek pek çok kişinin  şehit olmasına ve yaralanmasına yol açacak büyük bir felaketin önüne geçti.” diye  konuştu.

TERÖRLE EŞ ZAMANLI MÜCADELE


Milletin, bu kişilere şükran borçlu olduğunu, polisin, askerin,  güvenlik güçlerinin teröristlerle kahramanca mücadelesinin bugüne kadar olduğu  gibi bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:


“Bu menfur terör saldırısı her ne kadar İzmir Adalet Sarayı etrafında  ve adalet sarayına dönük olarak gerçekleştilmiş olsa da bu saldırı bütün  Türkiye'ye karşı, Türk milletine karşı ve sadece İzmir'e değil 81 ilimize karşı  yapılmış bir terör saldırısıdır. Terör saldırıları, ülkemizin huzurunu,  milletimizin birliğini ve barış içerisinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla  yok edemeyecektir. Bu terör saldırılarını yapanlar, yaptıranlar ve onlara bu  taşeronluk görevini veren kirli ve karanlık güçler çok iyi bilmelidir ki  Türkiye'yi ve Türk milletini terörle etkin ve kararlı mücadelesinden asla  vazgeçiremeyeceklerdir. Bu tür saldırılar devletimizin güvenlik güçlerimizin,  hükümetimizin terörle etkin ve kararlı mücadelesinde asla bir zaafa yol  açmayacaktır. Mücadele daha da etkinleştirilerek, daha da kararlı şekilde devam  edecektir. Dünyada, PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C ve daha başka isimler altında  yaklaşık 10 civarında terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden tek ülke  Türkiye'dir. “


Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesini devam ettireceğini dile  getirdi.


Terörün asla kazanamayacağını ve eninde sonunda kaybedeceğini belirten  Bozdağ, “Türkiye'ye dönük eylem yapan, milletimizin ve devletimizin huzur ve  barışına, birliğine kasteden pek çok terör örgütü oldu. Bir kısmının adını bile  kimse hatırlamıyor. Emin olun Türkiye'de bugün eylem yapan terör örgütlerinin de  bir zaman sonra kimse adını hatırlamayacaktır ama Türkiye devleti ve milleti var  ve bir olarak, hür ve bağımsız şekilde inşallah kıyamete kadar var olmaya devam  edecektir.” şeklinde konuştu.

18 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA


İzmir'deki terör saldırısında yaralanan 9 kişiden 2'sinin taburcu  edildiğini, diğerlerinin tedavisinin sürdüğünü kaydetti.


Olaya ilişkin soruşturmanın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk  güçleri tarafından yürütüldüğüne dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:


“Soruşturma bütün boyutlarıyla yürütülmektedir. Savcılığımızdan  edindiğimiz bilgiye göre 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin  kimlik bilgileri tespit edilmiştir ancak bilgilerini şu an açıklamıyoruz. Hem  soruşturmanın selameti bakımından hem de bu teröristlerle irtibatta bulunan,  yardım yataklık eden diğer bağlantılarının tespiti bakımından şu anda  kimliklerini açıklamıyoruz. İleride bunlar ortaya çıktıkça bunların kimlikleri de  kamuoyuyla, basınımızla paylaşılacaktır. Terör eylemini gerçekleştiren terör  örgütü konusunda herhangi bir tereddüt yok. Elde ettiğimiz bütün bilgiler eylemi  gerçekleştirme talimatını veren bölücü terör örgütü PKK olduğunu göstermektedir.  Teröristlerin de bölücü terör örgütü PKK'nın teröristleri olduğunu  göstermektedir. Burada herhangi, deliller çerçevesinde tereddüt ve şüphe yoktur.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir