Connect with us

Güncel

Bozdağ’dan 3 önemli açıklama

Published

on

Adalet Bakanı Bozdağ, Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında YAŞ'ın yapısal değişikliği, Fethullah Gülen'in iadesi konusu ve Fuat Avni hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
YAŞ'IN YAPISINDA DEĞİŞİKLİK
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yüksek Askeri Şura’nın yapısının değişmesiyle ilgili, “Bundan sonraki süreçte bunu daha imkansızlaştıracak, Peygamber ocağını milletin ordusunu, koruyacak tedbirlere ihtiyacı var. Onlardan birisi Yüksek Askeri Şura’nın yapısının değişmesi ve sivil ağırlığının orada artması ve terfilerden belirleyici iradenin sivil irade olması anlamı taşımaktadır. Baktığımızda sayısal çoğunlukta değişti ve oradaki yapıda çok farklı hale geldi. Bu son derece önemli bir konu” dedi. 
FETHULLAH GÜLEN HALA ABD'DE
Bozdağ, Gülen'le ilgili “Bize gelen bilgiler şuanda ABD’de olduğu yönünde, ama üçüncü bir ülkeye kaçma arayışı olduğuna dairde önemli istihbari bilgiler var. Amerika izin vermezse zaten ABD’den kaçamaz. Oradan ayrılıp başka bir ülkeye kaçarak giderse, Amerika Birleşik Devletlerinin ona izin vermesiyle olacaktır” diye konuştu.

FUAT AVNİ KONUSU…
Sosyal medyada ’Fuatavni’ olarak bilinen Twitter hesabıyla ilgili konuşan Bakan Bozdağ, “Bir şema ortaya çıktı. Ankara’da yürüyen davada biliyorsunuz örgüt şemasına ilişkin iddianamede bir şema çıktı. Başka davalarda da başka şeyler var. Bu darbe teşebbüsünün ortaya çıkardığı gerçekler var. Ben bütün bunlara rağmen bu yapının halen gizli hücrelerinin olduğuna inanıyorum. Çünkü çok gizlenmiş bir yapı. Kritik yerlerde bundan sonra bunların bulunacağına ihtimal vermiyor. Bakın Fuat Avni ne oldu? Kesildi. Devlet artık bunları temizleme kararı aldı. Bu temizlik devam edecektir. Dolayısıyla devlet içerisinde şuanda yerleşmiş yapıları tasfiye ediliyor. Kalanlarda tasfiye edilecektir.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir