Connect with us

Güncel

TSK’dan nikah açıklaması

Published

on

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, şehit cenazelerinin olduğu gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikâhına katılmasına yönelik tepkiler üzerine Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada katılımın, devlet protokolü çerçevesinde olduğu belirtildi, insaflı olunması istendi. 
İSTİFA ÇAĞRISI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile işadamı Selçuk Bayraktar’ın nikâhı 14 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da geniş katılımlı bir törenle kıyıldı. Törende genç çiftin nikâh şahitlerinden biri de Genelkurmay Başkanı Akar oldu. Akar’ın nikâha katılımı o gün Hakkâri Çığlı’da PKK’lıların saldırısında şehit düşen 8 askerin cenaze törenlerinin olması nedeniyle büyük tepki çekti. Akar, düğünden önce şehit cenazesine katılmış olsa da sosyal medya üzerinden eleştirilerin hedefi haline geldi.Twitter’da, “#HulusiAkarİstifa” hastagı altında binlerce tepki mesajı paylaşıldı ve TT listesine girdi. Twitter’da Akar’a yönelik tepkiler giderek artarken törene katılımı ve nikâh şahitliği, medyada da eleştiri konusu oldu. Eleştirilerin sürmesi üzerin dün Genelkurmay’dan bir açıklama geldi. Genelkurmay’ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
VİCDANİ DEĞİL
“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Komuta Heyeti ile birlikte, 14 Mayıs 2016 tarihinde saat 13.00’te; Çukurca’da hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenlerine katılmışlardır. Müteakiben, aynı Komuta Heyeti, aynı gün saat 15.00’te, İstanbul’da düzenlenen nikâh törenine, devlet protokolü çerçevesinde katılmışlardır. Bu kapsamda, sadece imza ve tebrikattan ibaret olan bir nikâh davetine icabet edilmesine yönelik yapılan bazı haber ve yorumlar; insani ve vicdani olmaktan uzaktır. Terörle mücadeleye yoğun bir şekilde devam ettiğimiz bu günlerde, eleştiri ve yorumlarda insaflı ve yapıcı olunması, ayrıştırıcı dil kullanılmaması, ülkemizin ve aziz milletimizin birliği, beraberliği ve güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.”
KILIÇDAROĞLU: DOĞRU BULMUYORUM
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın nikâh şahidi olmasını doğru bulmadığını söyledi. Yakın çevresine Akar’ın nikâh şahidi olmasıyla ilgili değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu’nun şunları söylediği öğrenildi: “Doğru bulmuyorum, çünkü onun konumu farklı. Meclis Başkanı nikâh şahidi olabilir, başka biri olabilir, çünkü onlar siyasetçi. Genelkurmay Başkanı gereksiz bir siyasi tartışmanın unsuru olmamalı. Toplum ikiye bölünmüş vaziyette. Erdoğan’ı seven var sevmeyen var. Siyasilerin ağırlıklı olarak katıldığı nikâh törenine, Genelkurmay Başkanı’nın katılması gereksiz bir tartışmaya zemin hazırlar. Ordunun yıpratılmaması lazım, ordu gözbebeğimiz, korumamız lazım.”
WSJ: TSK ETKİSİ ARTIYOR
AMERİKAN gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iktidarında 13 yıl boyunca yalnız bırakılan Türk ordusunun, son dönemde Erdoğan’ın siyasi rakiplerini oyun dışı bırakmasıyla yeniden eski gücünü toplamaya başladığını yazdı. ‘Geçmişte 4 defa hükümet indiren Türk ordusunun yeniden eksen bir aktör olarak ortaya çıktığını’ yazan WSJ, ordunun, ‘Cumhurbaşkanı’na şüpheyle yaklaşan batılı müttefikleriyle Türkiye’nin ilişkilerini koruduğunu’ kaydetti. Amerikalı askeri ve diplomatik yetkililer, ordunun etkisinin artmasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın rolüne dikkat çekerken Sümeyye Erdoğan’ın nikâhında şahitlik yaptığı da hatırlatıldı. 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir