Connect with us

Güncel

3 dönemliklere emri vaki yapılmış

Published

on

AKP tüzüğüne göre 3 dönem üst üste milletvekilliği yapanlar her ne pahasına olursa olsun 4. dönemde milletvekili adayı gösterilmeleri engelleniyordu. 1 Kasım seçimlerinde 3 dönemi dolduran kimi milletvekilleri aday olmayacaklarını resmen açıklasalar da sessiz kalanların yeniden aday listesine alınmasında bir emri vaki yöntemi uygulandığı ortaya çıktı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir televizyon kanalının canlı yayınında konu ile ilgili bir soruyu yanıtlarken “Bize göre onların müracaat etmelerine gerek yok. Biz onları zaten müracat etmişler gibi telaakki ettik” dedi. 
Davutoğlu Ali Babacan'ın sürpriz adaylığı ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: 
“Üç dönemlik arkadaşların hepsi çok büyük hizmetler vermiş kıymetli arkadaşlarımızdır. Hangisini alırsanız yeni bir başarı hikayesi yazar. Açık söyleyeyim. Ben 3 dönemi dolmuş arkadaşların tekrar müracaat etmesini bile gereksiz bulduğumu söyledim. Onların müracaat etmesine gerek yok, biz onları zaten müracaat etmiş gibi telakki ettik. Mesela Cemil Çiçek müracaat etmemişti. Sayın Bülent Arınç Meclis dışında kalmak istediğini açıkça ifade ettiği için bu tarz bir durum oluştu. Ama Sayın Ali Babacan'ın böyle bir açıklaması olmadı. Zayıf birtakım kaygılarla bu önemli isimleri ekibe katmamak olmazdı. Sayın Babacan bana da yer almayacağını söylemişti, her türlü katkıyı verebileceğini, mutlaka vekil olması gerekmediğini söylemişti. Ama son süreçte Sayın Babacan'a ihtiyacımız olduğunu, çok büyük katkılar verebileceğini kendisine ilettim ve kendisi de teklifimi kabul etti.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir