Connect with us

DÜNYA

Türkiye için kritik 2 ay

Türkiye ile ABD arasında giderek tansiyonu yükselten S-400 krizi, ABD’nin Türkiye’yi F-35 Projesinden çıkartması ile yeni bir boyut kazandı. Açıklamalar peş peşe gelirken Rusya 2 ay içerisinde S-400’lerin Türkiye’ye teslim edileceğini açıklarken bu kez Amerika’dan buram buram tehdit kokan bir haber daha geldi. ABD’nin Türkiye’ye ‘S-400 anlaşmasını iptal etmesi için’ 2 ay süre tanıdığı iddia edildi.

Published

on

ABD’nin Türkiye’ye ‘S-400 anlaşmasını iptal etmesi için’ 2 ay süre tanıdığı bildirildi.

ABD basınında yer alan ve Pentagon kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, Washington yönetimi Türkiye’ye Rusya ile imzaladığı S-400 anlaşmasını iptal etmesi için 31 Temmuz’a dek süre tanıdı.
Washington’ın Ankara’ya iki seçenek sunduğu, bu seçenelerin S-400 anlaşmasını Haziran’ın ilk haftasının sonuna dek Rusya ile S-400 anlaşmasını iptal etmesi ya da yaptırımların ve F-35 programının iptal edilmesinin de dahil olduğu uygulamalarla karşı karşıya kalması olduğu belirtildi.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh’in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemozov, S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimatına 2 ay içerisinde başlayacaklarını açıkladı.

Çemozov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında Rus NTV kanalına yaptığı açıklamada, S-400’lerin teslimat sürecinin planlandığı şekilde ilerlediğini belirtti.

S-400’lere ilişkin ön ödemelerin tamamlandığını anlatan Çemozov, “Krediler de sağlandı, harcandı ve üretim yapıldı. Ayrıca eğitimler de tamamlandı. S-400’lerin Türkiye’ye teslimatına 2 ay içerisinde başlayacağız.” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir