Connect with us

GÜNDEM

Mühür İmamoğlu’nda

Ekrem İmamoğlu, dün Maltepe’deki sayımların tamamlanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Published

on

İmamoğlu’na önce İl Seçim Kurulu’nda mazbatası verildi. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na giderek görevi Mevlüt Uysal’dan devralan İmamoğlu, konuşmasında İstanbul’a emeği geçen herkese teşekkür etti.

Maltepe’deki sandıklarda yeniden yapılan oy sayımının gece 00.30’da bitmesiyle İstanbul’daki oy sayımı, seçimden 17 gün sonra tamamlandı.

Hazırlanan birleştirme tutanakları İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İl Seçim Kurulu’na gönderildikten sonra CHP milletvekilleri ve partililer saat 16.00’da seçimi önde tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu adliye önünde beklemeye başladı.

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte saat 16.45 sıralarında İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. İmamoğlu, vatandaşlar ve partililerin oluşturduğu yoğun ilgi nedeniyle kendisi için oluşturulan güvenlik koridoruna ulaşamadı. Koridorun 20 metre gerisinde aracından inerek yürüdü.

ADLİYEDE KARŞILAMA

Adalet Sarayı’na vatandaşlar tarafından kullanılan ‘C Kapısı’ndan giren İmamoğlu, burada partililer tarafından tezahürat ve alkışlarla karşılandı. Bu sırada adliyede bulunan bazı vatandaşlar da adliyenin girişine bakan balkonlardan İmamoğlu’nu alkışladı.

İl Seçim Kurulu’na Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu alındı. İl Seçim Kurulu’na açılan koridorlar bariyerlerle kapatıldı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir