Connect with us

GÜNDEM

Pentagon’un tehdidine Diyarbakır’dan yanıt

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Seyrantepe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 5. Gençlik Buluşması programına katıldı.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde son günlerde Avrupa ve ABD basınında geniş yer alan Türkiye’ye yönelik S-400 füzeleri ile ilgili tehditkar makalelerin ardından Pentagon’dan gelen ve açıkça Türkiye’yi tehdit eden açıklamaya yanıt verdi.

Erdoğan S-400 kirizi ile ilgili şunları söyledi:

“PATRİOTLARIN TOPARLANIP GÖTÜRÜLMESİNİ UNUTMADIK”

“Bundan rahatsız olanlar, hala eski günlerdeki kendi gemilerini yürütmenin gayreti içindedir. Amerika’nın
S-400’lerle ilgili tavrı bunun bir örneğidir. Türkiye’nin bu hava savunma sistemini niçin aldığı, hangi şartlarda aldığı, ne şekilde kullanacağı açıkça ortadadır. Bu konunun, ne NATO’yla ne F-35 projesiyle ne ABD’nin güvenliğiyle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını işin erbabı olan herkes biliyor. Peki, buna rağmen S-400 konusunda niçin ülkemizin üzerine böylesine hoyrat bir şekilde geliniyor? Çünkü mesele başka. Mesele S-400 değil, Türkiye’nin Suriye başta olmak üzere bölgesindeki gelişmeler konusunda kendi iradesiyle hareket ediyor olmasıdır. Üzüntüyle belirtmek isterim ki ülkemizdeki birtakım çevreler de kimi alenen kimi el altından aleyhimizde estirilen rüzgarlara nefes veriyor, destek veriyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar beyhudedir. Türkiye istiklali ve istikbali için girdiği 15 Temmuz başta olmak üzere, pek çok bedel ödediği, şehitler verdiği bu yoldan asla geri dönmeyecektir. Bugün bize S-400 aldığımız için böylesine yüklenenlerin, dün ülkemiz topraklarına teröristlerin roketleri, bombaları yağdığında mevcut sistemleri nasıl toparlayıp götürdüklerini (2015 yılında ABD ve Almanya’nın Türkiye’de konuşlandırılan patriot savunma sistemlerini geri çekmesi) biz unutmadık. İnşallah geçmişteki pek çok hadise gibi bu meseleyi de aklıselimin, mantığın, ortak çıkarların gerektirdiği şekilde halledeceğiz.”

“İHA İSTEDİK DOSTLARIMIZ VERMEDİ”

Erdoğan, “Biz insansız hava aracı istedik dostlarımızdan ama ne yazık ki vermediler. Silahlı insansız hava aracı istedik, ‘Maalesef kongre müsaade etmiyor.’ dediler. Ne oldu sonra? Şimdi biz insansız hava aracını, silahlı insansız hava aracını yaptık mı, yaptık. Şimdi daha da ileri modelini yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir