Connect with us

GÜNDEM

AKP mitingleri Cumhurbaşkanlığı sitesinde

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri kampanyası kapsamında yurt genelinde AKP tarafından düzenlen mitinglerdeki konuşmaları, aynı gün konuşması biter bitmez Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde de yayımlanıyor.

Published

on

Erdoğan’ın AKP’nin Adana mitinginde muhalefeti “Ezan ve bayrak düşmanı” ilan ettiği konuşmasının tamamı 40 fotoğraf eşliğinde Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlandı.

Bu durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Ağustos 2014’te göreve başlarken ettiği yemini de gündeme taşıdı. Anayasa gereği TBMM’de edilen Cumhurbaşkanlığı yemin metnindeki “tarafsızlık” vurgusu dikkat çekiyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görece başlarken ettiği yeminin tam metni:

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

CUMHURBAŞKANLIĞI RESMİ İNTERNET SİTESİNDEKİ HABERİ VE FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir