Connect with us

GÜNDEM

Son kıyak, garsonu müşavir yapmak!

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Meclis’ten ayrılmadan önce özel garsonunu müşavir atadı.

Published

on

Bugün (18 Şubat 2019 Pazartesi) TBMM Başkanlığından istifa etmesi beklenen AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın ayrılmadan önce yakın çalışma ekibinde bulunanlara kıyak geçtiği ve bu durumun da personel arasında tepkiye neden olduğu iddia edeldi.

Buna en somut örnek olarak da, Yıldırım’ın özel garsonu Zeynel Nar’ı müşavir kadrosuna alması oldu. Böylece Nar’ın, ek göstergeden de yararlanacağı aktarıldı.

Sözcü gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre, iddianın sahibi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal…

“BU YOLSUZLUKTUR”

Buna benzer olayların yaşandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal şunları “TBMM başkanlığından İsmail Kahraman da ayrılırken yakın ekibindekilere kıyak geçip müşavir yaptı. Hatta özel berberini meclis kadrosuna aldırdı” diyen Tanal, Binali Yıldırım’ın da aynısını yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Binali bey de ondan geri kalmadı. Bazıları da şoförlerini istisnai kadrodan memur yaptılar. 657 sayılı kanunun ilgili maddesinde teknik elemanlar için kullanılan bu maddeyi keyfi olarak görev ve yetki suiistimaline çevirdiler. KPSS ile alınması gereken göreve ileri yollarla memur alınıyor. Bu yolsuzluktur, liyakatsizliktir, kayırmadır. Kendi garsonunu müşavir yapan Meclis Başkanı Allah korusun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olursa kim bilir neler yapar. Giderayak kadrolaşmak görevi kötüye kullanmaktır.”

MECLİS LOKANTASINDAN MÜŞAVİRLİĞE

Zeynel Nar’ın TBMM lokantasında şef garson olduğu ve bundan sonra da müşavir unvanı ile garsonluğu sürdüreceği bildirildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir