Connect with us

SİYASET

Leyla Güven’in sağlık durumu ağırlaştı

HDP’den yapılan açıklamada 64 gündür açlık grevi yapan Leyla Güven’in su dahil sıvı alamadığı nabzının 55-60 arasında, tansiyonunun ise 5-7 düzeyinde olduğu belirtildi.

Published

on

64 gündür açlık grevinde olan ve sağlık sorunları sebebiyle bir haftadır avukat görüşüne çıkamayan tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in sağlık durumunun ağırlaştığı açıklandı. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın yaptığı açıklamada durumun ‘hayati risk oluşturacak aşamaya girdiği’ belirtildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve milletvekili Leyla Güven, “PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecridin sona ermesi için” başladığını duyurduğu açlık grevine 64’üncü gününde devam ediyor. Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven, açlık grevinin getirdiği sağlık sorunları sebebiyle bir haftadır avukat görüşüne çıkamıyor. Ayşe Acar Başaran’ın açıklamasında, Güven’in yaklaşık 15 kilo kaybının olduğu belirtildi. Başaran açıklamada, şunları belirtti, “Leyla Güven’in nabzı 55-60 arasında, tansiyonu ise 5-7 düzeyinde seyrediyor. Açlık grevinin geldiği aşama ve yarattığı sonuçlar itibariyle, Leyla Güven artık su dahil sıvı alamıyor. Güven, avukat görüş yeri, bulunduğu koğuşa yakın olmasına rağmen avukat görüşüne çıkamıyor. Yaklaşık 15 kilo kaybı yaşayan Leyla Güven, ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor, tek başına yürüyemiyor. Güven’in durumundan cezaevi yönetimi de, iktidar çevreleri de haberdar.”

HAYATİ AŞAMAYA GİRDİ

Bugün itibarıyla çok sayıda cezaevinde 200 civarında siyasi tutuklu ve hükümlünün açlık grevinde olduğunu belirten Başaran son olarak şunları söyledi, “Leyla Güven’in durumu bir saat bile ertelenmeyecek, savsaklanmayacak, görmezden gelinmeyecek hayati bir aşamaya girmiştir. Kamuoyuna, uluslararası camiaya, hukuk ve insan hakları çevrelerine, tüm sivil toplum kuruluşlarına, vicdan sahibi herkese acilen harekete geçme ve demokratik tepkisini gösterme çağrısı yapıyoruz.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir