Connect with us

SİYASET

Bahçeli’nin af hayali suya düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar-Çekmeköy metro hattı açılışında konuştu. Meydandaki bir vatandaşın af talebi ile ilgili pankart açması üzerine af tartışmalarına değinen Erdoğan, en son Danıştay’ın andımız kararına tam destek veren ve bazı AKP’lilerle polemiğe giren Bahçeli’nin af hayalini suya düşürecek nitelikte ifadeler kullandı ve af tartışmalarına son noktayı koydu.

Published

on

Erdoğan’ın konuşması sırasında meydandakilerden bir vatandaş, af talebi içeren pankart açınca Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin gündeme getirdiği af konusuna da değindi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevlerine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder o ayrı bir konu ama şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin. Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız. Buna evet diyor musunuz?”

Vatandaşlar da Erdoğan’ın sorusuna “hayır” diye yanıt verdi.

Demokratik bir şekilde sorarak cevabını aldığını ifade eden Erdoğan, “Böyle bir şey olamaz. Şimdi birileri çıkarmış ‘af’… Ne affı? Laf! Eğer benim mağdurum, mazlumun bu noktada ‘tamam ben affettim’ diyorsa, bu ayrı konu ama biz asla. O zaman adil bir iktidar olamazsınız. O zaman adaletle hükmeden bir iktidar olamazsınız” şeklinde konuştu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir