Connect with us

Sinema

Ödüllü filmler geliyor

26 Ekim’de başlayacak olan Boğaziçi Film Festivali’nde bu sene ödüllü filmler, İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Published

on

Cannes’dan Toronto’ya, dünyanın en büyük festivallerinin gözdesi olmuş ödüllü filmler şimdi de Boğaziçi Film Festivali’nde jüri önüne çıkıyor. TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla TürkMedya’nın destekleriyle 26 Ekim’de gerçekleşecek olan etkinlik bu yıl da göz dolduruyor. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda, Arjantin, Çin, Filistin, Güney Afrika, İran, İzlanda, Kazakistan, Kosova ve Slovenya’dan toplam 10 film yarışacak ve filmlerin hepsi Türkiye prömiyelerini Boğaziçi Film Festivali’nde yapacak. Başkanlığını İranlı yönetmen Parviz Shahbazi’nin yapacağı ve oyuncu Belçim Bilgin, Fransız yapımcı Marc Baschet, Güney Afrikalı festival programcısı Chipo Zhou ve Kanadalı görüntü yönetmeni Iris Ng’den oluşan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, 10 film arasından bir filme 50 bin TL değerindeki büyük ödülü verecek.

10 YAPIM YARIŞIYOR

ADAM

İzlandalı Maria Solrun’un gerçek bir hikâyeden yola çıkarak yazıp yönettiği, “Adam” filmi de jüri karşısına çıkacak.

MEMLEKET

İranlı yönetmen Babak Jalali’nin Berlinale’nin Forum bölümünde görücüye çıkan son filmi “Land / Memleket”te festivalde yarışıyor.

KORKU KRALİÇESİ

Arjantin’in önde gelen isimlerinden Valeria Bertuccelli’nin yönetip oynadığı “The Queen Of Fear /Korku Kraliçesi”, sinemaseverleri bekliyor.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin başkanlığını Parviz Shahbazi yürütecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir