Connect with us

EKONOMİ

Facebook Jobs Türkiye’de

Published

on

Kullanıcıların Facebook’ta resmi sayfası olan yerel işletmelerle iletişime geçmesini ve iş başvurusu yapmasını sağlayan Facebook Jobs özelliği, İş Fırsatları adıyla Türkiye’ye açıldı.

Yaklaşık iki yıl önce ABD ve Kanada’da sunduğu iş başvurusu özelliğini geçtiğimiz Mart ayında 40’dan fazla ülkede daha kullanıma sunan Facebook, listeye Türkiye’yi de ekledi.

Ülkemizde İş Fırsatları başlığı altında yayınlanan özellik, çalışan ve işvereni tek bir çatı altında bir araya getiriyor.

Tamamen ücretsiz olan özellik, kullanıcıların Facebook’ta resmi sayfası olan yerel işletmelerle iletişime geçmesini ve iş başvurusu yapmasını sağlıyor. Ayrıca platformdaki işletmeler de yeni iş ilanları oluşturabilir, uygulamaları yönetebilir ve Facebook üzerinden mülakat yapabilir.

İş Fırsatları aracı ile sektör ve iş türü seçerek daraltılmış arama da yapabiliyorsunuz. Platformda tam zamanlı işlerin yanı sıra yarı zamanlı, staj ya da gönüllü işler için ilanlar da yer alıyor. Bununla birlikte ilgi alanlarınıza göre iş uyarıları oluşturmanız da mümkün.

Platformdaki iş veren portfolyosu ise oldukça geniş. Kurumsal firmalardan, küçük işletmelere kadar birçok şirketin yer aldığı araç, bu anlamda orta ve yüksek profilde organizasyonların bulunduğu LinkedIn’den ayrılıyor.

Nispeten daha geniş bir kitleye hitap eden İş Fırsatları, Facebook’un kullanıcı sayısı ve ülkemizdeki iş kıtlığı düşünüldüğünde çok geniş bir kesime hitap edebilir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir