Connect with us

SAĞLIK

Canan Karatay: Kandırılıyorsunuz!

Prof. Dr. Canan Karatay insan ömrünün uzadığı iddiasına karşı çıkarak, “Kan-dı-rı-lı-yor-su-nuz” dedi.

Published

on

Canan Karatay: Kandırılıyorsunuz!

51 yıllık hekim. Kalp ve iç hastalıkları profesörü. Ve doktorların ‘pop starı’. Canan Karatay, üç uluslararası kuruluştan ‘Türkiye’nin en güvenilir hekimi’ ödülünü aldı. Kitapları Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi. Türkiye’de ise hep eleştirilerin odağında. Diyor ki; Antidepresan kullanmayın. Gidin sevgilinizle dans edin, gün batımını izleyin

Posta gazetesinden Oya Çınar’a konuşan Karatay şu açıklamaları yaptı:

Diyorlar ki: “İnsan ömrü uzuyor. Yakında 70 yaşında biri önündeki 40 yılını programlayabilecek.” Doğru mu?

Nereye uzuyor insan ömrü Allah aşkına? Kandırılıyorsunuz efendim. Kan-dı-rı-lıyor- su-nuz! İnsan ömrünün uzadığı falan yok. İngiltere, Amerika, Fransa hepsi endişe içinde, “Çocuklarımız bizden daha kısa ömürlü olacak” diye. Neredeyse bütün çocuklar, gençler hasta. Gençlerin hepsi sorunlu.

Nasıl yani?

Tabii ki. Gidin sevgilinizle dans edin. Sevdiğiniz müziği dinleyin. Deniz kenarında oturup gün batımını izleyin. Dağlara tırmanın. Vücut endorfin salgılar. Bu da mutluluk hormonunun üretilmesine yol açar.

EVİM YOK, ARABAM YOK, BULAŞIK MAKİNEM BİLE YOK

Halk arasında, “Her hastalığın temeli üzüntü” inanışı yaygın. Ruh ve beden sağlığı gerçekten bütün mü? Kesinlikle. Çünkü vücutta tek dolaşım var. O ayrı bu ayrı değil. Beyninizle, gözünüzle, böbreklerinizle, memenizle her şeyinizle bir bütün bu. Ve hepsinin dengeli bir şekilde interaktif olarak birbiriyle uyum içinde çalışması gerekiyor.

Başarılı bir hekimsiniz. Aynı zamanda da pop star gibi ilgi görüyorsunuz.

Ben halk çocuğuyum. Anadolu insanını çok seviyorum ve hep onların iyiliği için konuşuyorum. Kendi çıkarım için bir şey yaptığım yok. Ondandır herhalde.

Gittiğiniz konferanslardan para almıyormuşsunuz. Ya televizyondan?

Hiçbir kanaldan tek kuruş almıyorum. Özgürüm, o yüzden rahat konuşabiliyorum! 75 yaşındayım. Para umurumda değil. Moda’da annemden kalma bir evde oturuyorum. Arabam yok. Evimde bulaşık makinesi dahi yok!

Bu zamanda bulaşık makinesi olmadan nasıl oluyor?

Fevkalade oluyor. Bakın, Allah bana 10 parmak vermiş kullanayım diye. Suyla oynamayı da severim zaten.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir