Connect with us

SİYASET

“Kalkmış, Kürt halkına kurt işareti yapıyor!”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı’nın bozkurt işareti yapmasını eleştirdi!

Published

on

"Kalkmış, Kürt halkına kurt işareti yapıyor!"

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Temelli’nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

“Kalkmış Kürt halkına kurt işareti yapıyor”

70 milyar dolarlık fonu savaş sanayinin eline veriyorlar. Bu silahların tanıtımını Afrin’de yapıyorlar. TV’lerde izlediğiniz videoların arkasında işte bu yatıyor. Bu savaş sanayi yatıyor. Bizim komşularımızın, akrabalarımızın öldürülmesine karşıyız. Sürekli ölüm güzellemesi yapanlara karşı yaşamı savunacağız. Bu ülkenin kaynaklarını böyle kullananlar sanıyorlar ki iktidarları ilelebet sürecek. Kalkmış Kürt halkına kurt işareti yapıyor.  Bu işareti yapan Osmaniye’den ileri gidemedi. Sen de ancak oraya kadar gidersin.

“Bu tür yasalara muhtaç oldukları için acz içindeler, seçimi şimdiden kaybetmişlerdir”

Minarenin kılıfı nihayet dün akşam dikildi. Dün gece yangından mal kaçırırcasına 26 maddelik yasa geçirildi. Referandumda ne kadar hile varsa yasalaştı. Hangi koalisyonu kuracaklarsa kursunlar bu tür yasalara muhtaç oldukları için acz içindedirler. Seçimi şimdiden kaybetmişlerdir. Erken seçim yapmayacağız demelerinden de anlamanız mümkün. İttifak kavram olarak kötü değil ancak nasıl ittifak yaptığınız önemli. İyisi de var kötüsü de var. Bugün yapılan şey ittifak değil, seçmen iradesine ipotek koyan şaibeli koalisyondur.