Connect with us

EKONOMİ

TÜSİAD Başkanı: MB bağımsız olmak zorunda

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Enflasyonla mücadelenin tamamen Merkez Bankası tarafından yapılması gerekir. Ama kâğıt üstünde değil hakikaten bağımsız Merkez Bankası ile yapılmalı” dedi.

Published

on

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİ- AD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, enflasyonun makroekonomik istikrar açısından Türkiye’nin bir numaralı problemi olduğunu belirterek, “Bu mücadelenin de tamamen Merkez Bankası tarafından yapılması gerekir. Merkez Bankası’nın bağımsız, siyasi iklimden tamamıyla ayrışmış vaziyette yapacağı mücadele ve çalışmaların daha etkili olacağına inanıyoruz. Ama hakikaten bağımsızlık, kâğıt üzerinde değil” dedi. Yükselen bir enflasyon varsa faizlerin de ister istemez yükseleceğini belirten Bilecik şunlara dikkati çekti:

“Beklentiler hangi yöndeyse gerçekleşmeler de o yönde oluyor. Yani bazen kompleks araçları, özellikle politika faizi dışındaki faiz araçlarını kullandığı zaman iş dünyasının ‘Acaba Merkez Bankası ne yapıyor?’ diye sorguladığı dönemler oluyor. Merkez Bankası iletişimini daha iyi yapan, daha sade, basit, net ve cesur olan bir noktada olduğu zaman, enflasyon ile olan mücadeleyi başarılı yürütür. Yeter ki siyasi iklimin dokunduğu bir alan olmasın.”

OHAL eleştirisi

OHAL’e ilişkin de konuşan Bilecik, “OHAL’den çıkışın yol haritasını görmek çok şeyi değiştirir” yanıtını verdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir