Connect with us

SİYASET

Devlet Bahçeli: MHP’nin baraj sorunu asla yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin baraj sorunun asla olmadığını ileri sürerek, CHP’nin “ittifak arayışında olduğunu” söyledi.

Published

on

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin baraj sorunun asla olmadığını ileri sürerek, CHP’nin “ittifak arayışında olduğunu” söyledi. Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu 2019 seçimlerinin tek adamdan yana olanlarla demokrasiden yana olanlar arasında geçeceğini söylemektedir. İddia ucuz, yorum bayat, düşünce bayağıdır. CHP’si, HDP’si, iplisi ipsizi yeniden bir araya gelmek için zaman ve zemin arayışındadır” dedi. Bahçeli erken seçime ise karşı çıktı. Bahçeli, dün Manisa’nın Selendi, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katıldı. MHP lideri, buralarda yaptığı konuşmalarda özetle şunları kaydetti:

Siyasi kundakçılık yapıyorlar: HDP eşbaşkanını sazıyla ekranlara çıkarıp şarkı türkü söyletenler, PKK’nin siyasi kuryelerini Meclise sokmak için kırk takla atanlar MHP’nin baraj altı kalacağını iddia edebilecek kadar ipten kazıktan boşanmışlardır. Paravan ve sözde anket firmaları da durumdan vazife çıkararak MHP’yi baraj sorunu yaşayan bir partiymiş gibi sunacak kadar küçülüyor, siyasi kundakçılık yapıyorlar.

Erken seçim akıl kârı değil: 16 Nisan’ın gerektirdiği uyum yasaları sağlanmadan, yeni sistemin taşları yerli yerine oturmadan yapılacak erken seçimin siyasi belirsizlik doğurma ihtimali yüksektir, akıl kârı olmadığı da açıktır.

Yorum bayat, düşünce bayağı: Sayın Kılıçdaroğlu 2019 seçimlerinin tek adamdan yana olanlarla demokrasiden yana olanlar arasında geçeceğini söylemektedir. İddia ucuz, yorum bayat, düşünce bayağıdır

Sonuna kadar birlikte: İstikrarsızlıktan ve kaostan beslenenlerin, 15 Temmuz’dan bu yana sürdürdüğümüz ilkesel duruşumuzu bozmasına müsaade etmeyeceğiz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir