Connect with us

GÜNDEM

Okullarla birlikte MOT’lar göreve başladı

İstanbul Polisi okulların açılmasıyla, yeni bir güvenlik projesini hayata geçirdi. Mobil Okul Timi olarak adlandırılan MOT ekipleri düzenlenen törenle tanıtıldı.

Published

on

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, okul çevrelerinde yaşanacak olumsuz olayların önüne geçmek için yeni bir proje hazırladı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatı ile oluşturulan İstanbul Güvenli Eğitim Projesi (İSGEP) kapsamında yaz boyunca çalışma yapıldı. Risk görülen okullarla ilgili okul müdürleri ve velilerle görüşmeler düzenlendi. Ön çalışmaların tamamlanmasının ardından 300 polis görevlendirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler, Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlüklerindeki ekiplerden oluşan ekiplerin çoğunun motosikletli olarak görev yapacağı öğrenildi.

Mobil Okul Tim (MOB) adı verilen o ekiplerin kullanacağı motosikletlerin teslimi için geçtiğimiz Cumartesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Yerleşkesi’nde tören düzenledi. Tören konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, görevin önemine vurgu yaptı. Öğtencilere karşı işlenecek suçlara müdahele edecek o ekipler okulların açılmasıyla bugün göreve başladı. Proje kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin de servis sürücülerini kontrol edeceği öğrenildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir