Connect with us

EKONOMİ

Müezzinoğlu: Uzaktan çalışmaya sıcak bakalım

Uzaktan çalışma ile ilgili yönetmeliği bir ay içinde yayınlayacaklarını belirten Bakan Müezzinoğlu “ABD’de 10 Almanya’da 2.5 milyon uzaktan çalışan var. Biz de sıcak bakmalıyız” dedi

Published

on

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçen yıl, çağrı üzerine çalışma ve part-time çalışmadan sonra 4857 sayılı İş Kanunu’na giren uzaktan çalışma uygulamasının yönetmeliğini hazırladıklarını bir ay içerisinde yayınlanacağını söyledi.

“Çok önemli. Esasında bizim sendikalarımız bu anlamda biraz tutucu davranıyor, burada bir zorluğumuz var” diyen Müezzinoğlu, “Ben birkaç ülkeden bir rakam verecek olursam, Almanya’da şu anda 2.5 milyondan fazla uzaktan çalışan var, İngiltere’de bu rakam 4.2 milyon, Amerika’da bu rakam 9.5-10 milyon.

Dolayısıyla bizim uzaktan çalışmaya, esnek çalışmaya sıcak bakmamız lazım ve sahip çıkmamız lazım” dedi. “Sendikalarımızdan da beklentimiz, bu esnek çalışmada da, uzaktan çalışmada da çalışanın haklarını nasıl koruruz, nasıl güvenceye alırız; ki çıkartamadığımız kıdem tazminatındaki sorun da burada zaten” diyen Müezzinoğlu şöyle konuştu:

“Yani biz çalışanın hakkını koruyabilen, alın terini koruyabilen sistemi, koşullar ne olursa olsun, uzaktan çalıştı, esnek çalıştı, haftada şu kadar çalıştı, yarım zamanlı çalıştı, çalışanın hak ve hukukunu koruyan güçlü bir yapı. Dolayısıyla hangi koşulda çalışıyorsa çalışsın onların hak ve hukukunu koruyan sistemleri daha çok konuşmalıyız.”

UÇAKTA İŞİNİ YÜRÜTEN VAR

Bazı çalışanların 3-4 ülkede ve uçaklarda işini yürüttüğüne de dikkat çeken Mehmet Müezzinoğlu “Yani neden uçaklarda laptop’lar sorun oldu? Uçağında bağlantı kuruyor işini yönetiyor. O nedenle önemli olan biz bunun hak ve hukukunu koruyan çerçeve düzenlemeleri, yasaları ve yönetmelikleri hızla çıkaralım” dedi.