Connect with us

FOTO GALERİ

Merve Dizdar’a Cannes’da “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü

Fransa’da 76’ncı Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Kuru Otlar Üzerine filminde rol alan Merve Dizdar, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

Published

on

 ”ÖDÜLÜ TÜM KIZ KARDEŞLERİME ARMAĞAN EDİYORUM”

Ödülü kazandığı sırada şaşkınlığını gizleyemeyen ünlü oyuncu ödülü aldığı sırada gerçekleştirdiği konuşmasında, ”A’dan Z’ye herkese ama en önemlisi bu karakteri güvenip bana verdiği için ve onunla çalışmak bir ayrıcalık olduğu için Nuri Bilge Ceylan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ödülü Türkiye’deki tüm kız kardeşleri adına aldığını belirten Dizdar, şu ifadeleri kullandı:

Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.

EZGİ MOLA’DAN TEBRİK MESAJI

Merve Dizdar’ı ‘Masumlar Apartmanı’ ve ‘Erşan Kuneri’deki rol arkadaşı Ezgi Mola, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tebrik etti.

Merve Dizdar’ın ödül aldığı anları kendi Instagram sayfasından paylaşan Mola, altına şu notu düştü: ”Cannes’da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü Merve Dizar’ın oldu. Arkadaşlar şaşkınlığına bakın şu güzelliğin”

DAKİKALARCA ALKIŞLANMIŞTI

Dünyaca ünlü aktörler, Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üzerine” filminin gösterimi sonrası 76’ncı Cannes Film Festivali’nde Ceylan’ı dakikalarca ayakta alkışlamış, Ceylan, film ekibine ve filmde rol alan oyunculara teker teker teşekkür ederek mutluluğunu paylaşmıştı.

Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olayları konu edinen filmin çekimi yaklaşık 2 yıl sürmüştü. Filmin Türkiye’de ne zaman vizyona gireceği henüz bilinmiyor.

Merve Dizdar Cannes Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı

KIYAFETİYLE İLİGİLİ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali dönüşü ayağının tozuyla geldiği İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Ünlü oyuncu, festivalde giydiği ve sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan kıyafetiyle ilgili yapılan olumsuz yorumlar hakkında konuşmuştu.

Merve Dizdar Cannes Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı

Yapılan olumsuz eleştiriler üzerine ünlü oyuncu, 929 bin takipçisinin bulunduğu Instagram sayfasından bir açıklamada bulunmuştu. Yapılan yorumların hepsini okuduğunun altını çizen ve kendisi için üzülen hayranlarına üzülmemelerini söyleyen Dizdar şu ifadeleri kullanmıştı:

Birazdan Cannes’da giydiğim kıyafetin videosunu koyacağım. O kadar güzeldi ki. Niye bunu söylüyorum? Çünkü yorumlarınızı okudum. O kadar çok ‘İğrenç, rezil, rüküş, berbat bir seçim’ gibi yorumlar gelmiş ki. Bayılırım rüküşlüğe. Aşırı üzülmüşsünüz, üzülmeyin. Ben çok mutluyum. Benim adıma bu kadar üzülmeyin. Ben iyiyim, keyfim yerinde.

”KIYAFET KONUŞMAK AKLIMA GELEN EN SON ŞEY”

Festivalde giydiği elbisesine gelen kötü yorumlara yanıt veren Merve Dizdar Türkiye’ye döndükten sonra şu açıklamayı yapmıştı:

Merve Dizdar Cannes Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı

Ben çok mutluyum. Bence çok güzel bir kıyafet. Giydiğim için muhtemelen beğenip giymişimdir. Çok güzeldim. Olumlu yorumlara mutlu oluyorum. Olumsuz yorumlara ise mutsuz olmam. Çünkü herkes birbirinden farklı. ‘Niye bunu giydiniz?’ diye kimseye laf etmem. İğrenç, rezil, berbat gibi yorumlar. Beni öyle görmekten çok üzülmüşler gibi yorumlar var. Öyle bir sokak düşünün ki herkes çok güzel giyinmiş. Açıkçası işin kıyafet kısmıyla çok ilgilenmiyorum. Çünkü dünyaca ünlü bir film festivali bu. Benim aklım o taraflara gidiyor. O yüzden kıyafet konuşmak aklıma gelen en son şey. Beğenmeyenler de başımın tacı. Ben beğendim.