Connect with us

3. SAYFA

Kayseri’de eşini neşterle yaralayan sanığa 17 yıl hapis cezası

Boşanma aşamasındaki eşini neşterle yaralayan sanık, yeniden yargılandığı davada, “eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Published

on

Niğde’de yaşayan M.S., 14 Temmuz 2019’da, Niğde Açık Cezaevi İnfaz Kurumu’ndan izinli çıkan boşanma aşamasındaki eşi sanık A.S. ile karşılaşmamak için Kayseri’deki kardeşinin evine geldi.

A.S. de eşinin kardeşinin ikametine gelerek tartıştığı M.S.’ye tokat attı.

Neşterle öldürmeye çalıştı

Yanında bulunan neşterle M.S.’nin boğazını kesmeye çalışan A.S., kadını vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

M.S., bir süre hastanede tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşurken, olayın ardından yakalanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan hükümlüye ise “eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 14 yıl hapis cezası verildi.

Ceza az bulundu

Cezayı az bulan müşteki avukat, itiraz etti ve dosya istinafa gönderildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile sanık avukatının istinafa taşıdığı dosyaya bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, “meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı birlikte gözetilerek, makul bir ceza tayini yerine 14 yıl hapis cezasına hükmolunması suretiyle eksik ceza tayini” gerekçesiyle dosyayı bozarak, yerel mahkemeye gönderdi.

Karar duruşması

Yeniden yargılanan sanık için karar çıktı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin “eksik ceza tayini” gerekçesiyle bozarak yerel mahkemeye gönderdiği dava, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü.

Duruşmada tutuklu sanık A.S. ve avukatı hazır bulundu.

Ağırlaştırılmış müebbetten, 17 yıla indi

Sanık savunmasında, bozma ilamına ilişkin aleyhte hususları kabul etmediğini, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi.

Müştekinin ifadesinin çelişkili olduğunu öne süren A.S., beraatini ve tahliyesini talep etti.

Sanık A.S.’ye “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, olayın teşebbüste kalması nedeniyle cezayı 17 yıla indirerek tutukluluğunun devamına hükmetti.