Connect with us

DÜNYA

Genç basketbolcu katil oldu!

ABD’nin Alabama eyaletinde iki kadın, pazar günü akşam saatlerinde yolda yürürken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı ABD’li kolej basketbolcusu Darius Miles’ın gerçekleştirdiği iddia edilirken o anların kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

Published

on

Söz konusu görüntülerde kaldırımda rahat bir şekilde yürüyen genç kadınların silah sesleri üzerine çığlık atarak kaçtıkları görüldü. O anlar dünya gündemine bomba gibi düştü.

‘YEMİN EDERİM SENİ SEVİYORUM’

Yapılan incelemeler sonucu ABD polisi silahı ateşleyenin Miles olduğunu tespit etti. Kısa sürede yakalanan Miles, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hapishaneye giderken elleri kelepçeli Miles, son sözleri olarak “Yemin ederim seni tahmin edemeyeceğin kadar çok seviyorum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Polis Yüzbaşı Jack Kennedy olayın üniversite kampüsüne yakın bir noktada gerçekleştiğini aktardı. Kennedy söz konusu saldırıyla ilgili “Görünüşe göre, saldırı öncesinde araçtaki kişiler kurbanla küçük bir münakaşa yaşıyor” dedi.

HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan saldırıya uğrayan kadınlardan 23 yaşındaki Jamea Jonae Harris, hastanede hayatını kaybetti. Yaşanan ölüm sonrası bir açıklamada daha bulunan Kennedy, Miles ve genç kadının daha önceden herhangi bir ilişki yaşamadıklarını aktardı.

BİYOĞRAFİSİ ÜNİVERSİTEDEN KALDIRILDI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken saldırı sonrası Alabama Üniversitesi’nden de olaya tepki geldi. Üniversiteden yapılan açıklamada, ‘ Kurbanın ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimiz iletiyoruz. Darius Miles’a yönelik son suçlamadan haberdar olduk. Darius artık Alabama erkek basketbol takımının bir üyesi değil’ ifadeleri kullanıldı.