Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan’dan İsveç’teki gösteri hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı, İsveç’teki terör örgütü PKK gösterisiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Başsavcılık, skandal gösteriye ilişkin soruşturma başlattı.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in başkenti Stockholm’de terör örgütü mensuplarının kendisini hedef alan eylemi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Açıklamayı, Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın yaptı.

Aydın Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımızı hedef alan ve suç teşkil eden eylemler nedeniyle failler hakkında soruşturma açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadesine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının şikayeti üzerine terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç’teki skandal gösteriye ilişkin soruşturma başlattı.

İSVEÇ ELÇİSİ DIŞİŞLERİ’NE ÇAĞRILDI

Stockholm’deki skandal gösteri sonrası İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Büyükelçiye, eylemin şiddetle kınandığı bildirildi, terör progapandasının, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü mutabakatın açık bir şekilde ihlali olduğu hatırlatılarak, bu tür terör eylemlere müsaade edilmemesi talep edildi.

ŞENTOP, İSVEÇ MECLİS BAŞKANI’NIN TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Eylemi lanetleyen Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “NATO’ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir” dedi.

Şentop, İsveç Meclis Başkanı’nın 17 Ocak’ta Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyareti de iptal etti.