Connect with us

MEDYA

Hürriyet’e verdi talkını kendi yuttu salkımı!

Deniz Baykal’ın oğlu Ataç Baykal Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a gönderdiği mektupta Kılıçdaroğlu’nun babasını ziyareti ile ilgili Hürriyet Gazetesi’nde çıkan haber için “Uydurma bir haber” ifadesini kullandı. Ahmet Hakan mektubu köşesinde aynen yayınladı. Mektuptaki “Uydurma haber” ifadesini başlığa çeken Cumhuriyet gazetesi ise, Hürriyet’i iğnelemek isterken kendi köşe yazarı Orhan Bursalı’nın da benzer bir habere imza attığını gözden kaçırdı.

Published

on

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etmesinin yankıları sürüyor. Ziyaret’le ilgili o günlerde en çok haber ve yorum Hürriyet gazetesinde yayınlanmış ve görüşmede Baykal’ın Kılıçdaroğlu’ndan seçimlerde kızı Aslı Baykal’ın milletvekili yapılmasını istediği ileri sürülmüştü. Bu iddiaları Aslı Baykal yalanlamıştı.

Ziyaretle ilgili son açıklama Baykal’ın oğlu Ataç Baykal’dan geldi. Ataç Baykal, Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a gönderdiği mektupta, “Gazetenizde çıkan uydurma haberler” ifadesini kullandı. Ahmet Hakan da mektubu köşesinde aynen yayınladı. Bunun üzerine Cumhuriyet gazetesinin internet sayfasında yayınlanan haberde, Ataç Baykal’ın “Uydurma haber” ifadesi başlığa çıktı. Ancak, Cumhuriyet gazetesi bu haberi yayınlarken kendi yazarı  Orhan Bursalı’nın 2 Ocak 2023 tarihli “Baykallar meselesi, AKP’ye geçiş mi?” başlıklı köşe yazısında Hürriyet gazetesinin haberlerini teyid edercesine Baykal’ın Kılıçdaroğlu’ndan Aslı Baykal’ı milletvekili yapmasını istediğini ifade ediyordu.

Orhan Bursalı’nın Baykal’ın Kılıçdaroğlu’ndan kızı Aslı Baykal’ın milletvekili yapılmasını istediğine ilişkin bilgilere yer verdiği köşe yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

“Baykallar meselesi, AKP’ye geçiş mi?”

Ahmet Hakan’ın bugünkü köşe yazısının tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Baykal’ın oğlu Ataç Baykal: ‘O fotoğrafı ben çektim’