Connect with us

SİYASET

Soylu’dan izaha muhtaç sözler..!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla arasında 40 arama gerçekleştiğini, 20’sinde karşılıklı görüşme yapıldığını söyledi.

Published

on

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) açılan terör soruşturmasıyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

İmamoğlu ile telefon görüşmelerinin “Cenabı Allah’ın kayıtlarında” olduğunu söyleyen Soylu’nun kinayeli ifadeler kullanması dikkat çekti. Soylu, İmamoğlu ile aralarında toplamda 40 telefon araması olduğunu ve bu aramaların tarih ve saat olarak kayıtlı olduğunu söyledi. Telefon konuşmalarının ses kayıtlarının yapılmasının ahlaksızlık olduğunu vurgulayan Soylu, “Cenabı Allah’ın kayıtlarında” diyerek şunları söyledi:

“Bana ‘CHP Genel Merkezi’ne karşı beni ezdirme’ diyebilirsin, hemşeri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama ‘yalan’ demen normal değildir.”

Soylu’nun bu sözlerinden İmamoğlu’nun hemşeri olarak kendisinden yardım istediği gibi bir anlam çıksa da izaha muhtaç sözler olarak şimdilik soru işareti olarak kayıtlarda kalacak gibi görünüyor.

TOPLAM 40 TELEFON ARAMASI

Soylu şunları söyledi:

“Atalarımız bazı meseleleri çok uzun tutmamak için güzel laflar söylemişler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Cevapsız aramalarımız da vardır. Cep telefonu aramaları da vardır. Tüm aramaları kim aradı, ne aradı… Allah korusun bir vatandaş arar, çok önemli işleri vardır. Mutlaka döneriz. Arkadaşlarımız da şahit. İşte ‘CHP Genel Merkezi beni sıkıştırıyor. Beni onlara ezdirmeyin’ diye bir değerlendirme yapabilir. Dediğim gibi bu Cenabı Allah’ın kayıtlarında var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirildi. 20 tanesiyle karşılıklı görüşme yapılmış. Bütün arama kayıtları burada. 29 keresini karşı taraf aramış. 11’ine de ben geri dönmüşüm. Bana ‘CHP Genel Merkezi’ne karşı beni ezdirme’ diyebilirsin, hemşeri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama ‘yalan’ demen normal değildir.

Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. ‘İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz’ demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda ‘terör örgütüyle irtibatlıları almadım’ demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB’ye sandalye mi atacağım ‘Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba?’ diye. Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var.”