Connect with us

MAGAZİN

Pakize Suda hayatını kaybetti

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden oyuncu ve yazar Pakize Suda tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi’nde 70 yaşında yaşamını yitirdi.

Published

on

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda’dan acı haber geldi. Suda’nın beyninde pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Acı haberi Pakize Suda’nın yeğeni Dilara Elagözlü, duyurdu. Elagözlü, yaptığı açıklamada, “Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını yitirmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Cenaze bilgilerini daha sonra paylaşacağım” ifadelerine yer verdi.

PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda, 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğdu. Babası gazeteci Orhan Suda’dır. İzmir Kız Lisesi’nden mezun oldu. 1969 yılında katıldığı bir yarışmada Ege güzeli seçildi. Oyunculuk ve şarkıcılık yapmaya başladı. 90’lı yıllarda köşe yazarlığı yapmaya başladı.

PAKİZE SUDA NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda’dan acı haber geldi. Suda’nın beyninde pıhtı atması sonucu Fethiye Devlet Hastanesi’nde 70 yaşında yaşamını yitirdi.

PAKİZE SUDA’NIN OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER
Oynadığı filmler

1971: Feride

1972: Tarkan: Altın Madalyon

1985: Ayrılık Acısı

2007: Çılgın Dersane

Oynadığı diziler

1998: Erguvan Yılları

2002: Pembe Patikler

2003: Hayat Bilgisi

2005: Davetsiz Misafir

2006: Sevda Çiçeği

Sunduğu programlar

Dobra Dobra

Her Şeyi Konuşalım

Konuşa Konuşa

Lezzet Yolculuğu

Lezzete Yolculuk

Miş Muş Lütfen Bu Konuya Girmeyelim

Pakize Suda İle Gece Yarısı

Pakizeli Günler

Söylemezsem Olmaz

Türkiye Konuşuyor

Kitapları

Ağız Tadıyla Sevişemedik

Yenmiş Yutulmuş Sözler