Connect with us

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu Adalet bakanlığı’nın kapısına dayandı: Neden susuyorsunuz?

TBMM’nin Dikmen Kapısı’ndan Adalet Bakanlığı’na doğru yürüyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin gündemindeki 6 yaşındaki çocuğa istismar olayına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bu evladımızın, bu kızımızın sesi olmak için geldim. Bu ben bu öfkeyi dile getirmek için buradayım” dedi.

Published

on

Bugün partisinin Meclis grubunu olağanüstü toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 20 dakika süren istişareler sonrası beraberindeki vekillerle birlikte Adalet Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında konuşan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“SESİ OLMAK İÇİN GELDİM”

“Bu evladımızın, bu kızımızın sesi olmak için geldim. Adalet istiyoruz biz. Bu bizim evladımız, bizim kızımız. Buradan bu evladımızın bu kızımıza seslenmek istiyorum. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı solcusu, inançlısı inaçsızı, Doğulusu Batılısı bu haksızlık karşısında öfkeleniyor. Bu ben bu öfkeyi dile getirmek için buradayım. Bizler hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Bu haksızlığa dayanamıyorum.

“ADALET İSTİYORUZ”

Biz devletin görev yapmasını istiyoruz. Devletin nefes almasını istiyoruz. Devletin haksızlığı gizlememesini, haksızlığın üzerine gitmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz bu ülkede. Biz adaletsizlik karşısında susanın dilsiz şeytanlar olduğu bir ülke olmak istemiyoruz. Siyasi iktidarın polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz.

“DEVLETİ YÖNETEMİYORLAR”

Açık ve net söylüyorum. Devleti yönetemiyorlar. Haksızlıkları sindiriyorlar. Ne demek ya 2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz. İki yıldır kimlerle fotoğraf çektirdiniz. İki yıldır fotoğraf çektirdikleriniz mi size bu baskıyı kuruyorlar. Devlet baskıların altında göre yapamaz. Adalet Bakanlığı’nın önüne gelmemin nedeni budur.