Connect with us

DÜNYA

Fransa bu cinayeti konuşuyor

Fransız polisi, ülkenin başkenti Paris’teki yaşadığı evin önüne bırakılan bir bavulun içinde, 12 yaşında bir kız çocuğunun cesedinin bulunmasının ardından cinayet soruşturması başlattı. Adı Lola Daviet olan kurbanın öldürülmeden önce tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü belirtildi. Güvenlik kameralarına yansıyan cinayetin baş şüphelisi olan kadının ise cesedin içinde bulunduğu bavulla birlikte bir fırına girip hiçbir şey olmamış gibi kruvasan alıp çıktığı görüldü.

Published

on

Kİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransa, ülkenin başkentinde işkenceye ve tecavüze uğradıktan sonra cesedi bir bavulun içinde bulunan kız çocuğunun yasını tutuyor. Polis, 12 yaşındaki Lola Davies’in cinayetine ilişkin 24 yaşındaki evsiz bir kadın ve 43 yaşındaki bir erkeği gözaltına altına aldı. İkliye “işkence, tecavüz, canavarca hisle insan öldürme ve ceset gizleme” suçlarından resmi soruşturma açıldı.

GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI

Yetkililerin bildirdiğine göre, baş şüpheli olan evsiz kadın, Lola okuldan çıktıktan birkaç dakika sonra, yerel saat ile 15:30 civarında, çocuğun yaşadığı apartmana girerken güvenlik kameralarına yakalandı. Kadın daha sonra yerel halk tarafından büyük bir plastik bavulu çevrede gezdirirken görüldü. İkinci şüphelinin ise ölü kızın cesedini taşıyan bir aracın sürücüsü olduğu belirtildi.

“HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ KRUVASAN ALIP ÇIKTI”

Bir görgü tanığı Fransız kanalı BFMTV’ye yaptığı açıklamada, “Bavulu taşımakta zorlanıyordu. Zayıf olduğu için ağır bavulu taşımakta zorlandığını düşündük ama bavulun içinde ceset olduğunu düşünmedik. Saat 17.00. civarıydı. O bavulla ortalıkta dolaşıyordu. Hatta bavulu girdiği fırının kapısında bıraktı ve hiçbir şey olmamış gibi kruvasan alıp çıktı” diye konuştu. Güvenlik kamerası kayıtları ise tanığın ifadesini doğruladı.

Çocuğun cesedinin olduğu bavul, Lola’nın binanın kapıcıları olan ebeveynleri Delphine ve Johan ile birlikte yaşadığı 119. bölgedeki apartmandan çok uzak olmayan bir yere bırakıldı. Bavul, evsiz bir adam tarafından keşfedildi.

Lola’nın babası Johan sabah çocuğunun okula gittiğini ancak öğleden sonra geri dönmeyince polisi aradığını açıkladı.

Polis, Lola’nın cesedinin bir malzeme kaplamasıyla gizlenmiş ve ezilmiş halde bulunduğunu bildirdi. Elleri ve ayakları bağlı olduğu görülen çocuğun, hafta sonu yapılan otopsisinde boğularak öldüğü tespit edildi. Ancak, Lola’nın boynunda bir kesik olduğu ve ayaklarında da biri “0” diğeri “1” yazan iki kağıt bulunduğu da aktarıldı.

Öte yandan yetkililer, cinayet için hiçbir neden bulunmadığını söyledi. Baş şüphelinin işsiz olduğu, sokaklarda yaşadığı ve ciddi “psikiyatrik sorunlar” yaşadığı bildirildi.