Connect with us

Sinema

Geleceğin sinemacıları için eğitim programı başladı

Uzman isimlerin eğitmen olarak katılacağı “İstanbul Sinema Müzesi Gelecek Sinemada” projesi ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Published

on

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Gelecek Gençlerde” destek program kapsamında İSM tarafından düzenlenen eğitim programı için başvurular, 21 Ağustos’a kadar devam edecek.

Atölyeyle, nitelikli sinemanın gelişmesi için proje ön yapım ve tasarım aşamalarının iyi çalışılması, yol haritasının iyi çizilmesi ve sektörün bir kültür olarak da gelişmesi amaçlanıyor.

Tasarımını ve koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan’ın üstendiği Gelecek Sinemada Proje Geliştirme Atölyesi’ne 16-26 yaş aralığındaki gençler seçilecek.

EĞİTİM 5 AY SÜRECEK

“Fikirden Filme Giden Yol”, “Logline, sinopsis, treatman, senaryo”, “Bir Filmin Sahne Analizi”, “Moodboard”, “İş Akışı, Planlama ve Bütçeleme”, “Meslek Birlikleri, Marketler, Fonlar”, “Sunum Dosyasının Sırrı”, “Proje Sunumu”, “Film ve Teorik Evren”, “Medya Hukuku”, “Kitlesel Fonlama Pazarlama, Dağıtım, Ürün Geliştirme” gibi başlıklarda eğitimlerin verileceği proje kapsamında “Ustalarla Buluşma” bölümünde de Türk sinemasının önde gelen yönetmen ve oyuncularıyla buluşmalar gerçekleştirilecek.

Çalışmaları 5 ay sürecek atölyeye katılım sağlayanlara program sonunda katılım belgesi verilecek. Atölye sonunda seçilen en başarılı ilk 3 film sunum dosyası sahibine staj imkanı sağlanacak.

Programa katılım için başvurular “www.geleceksinemada.com” adresi üzerinden yapılabilecek.