Connect with us

DÜNYA

ABD Başkanı Biden Ukrayna sınırında!

ABD Başkanı Joe Biden, ülkelerindeki savaştan kaçan milyonlarca Ukraynalı mülteciye yardım etmeyi amaçlayan uluslararası çabaları görmek üzere Polonya’nın Rzeszow kentinde. Biden, NATO’nun Doğu kanadını destekleyen Amerikan birliklerini de ziyaret ediyor.

Published

on

Biden, hem hala Ukrayna’da Rus saldırılarından kaçan sivillere insani yardım hem de Ukrayna’dan kaçan ve sayıları giderek artan mültecilerle ilgili çalışmalar konusunda, Rzeszow-Jasionka Havalimanı’nda brifing aldı.

Biden dün de Brüksel’de gazetecilere verdiği demeçte, ziyaretinin, ABD’nin, Ukrayna içinde ve dışında ihtiyaç duyulan insani yardımın yanısıra, tüm mültecilerin yeniden yerleştirilmesi çabalarının önemli bir parçası olması taahhüdünü güçlendireceğini söyledi.

Biden daha sonra, ABD Ordusu’nun, NATO’nun Doğu kanadının korunmasında görevli 82. Hava İndirme Tümeni’nden askerlerle buluştu.

Biden akşam saatlerinde Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmek üzere başkent Varşova’ya geçecek. Biden’ın kameralar önünde esas konuşmasını yarın yapması planlanıyor.

Polonya, Biden’ın ziyaretinin, ABD’nin NATO topraklarının “her karışını” savunacağın konusunda verdiği güvenceleri vurgulamasını umuyor. Varşova, NATO’nun Doğu kanadına daha fazla ABD askeri konuşlandırılmasını istiyor.

Polonya’nın, Ukrayna’da konuşlandırılan askerleri içeren uluslararası bir barış koruma misyonu önerisini de gündeme getirmesi muhtemel. Bu öneriyi ilk olarak iktidar partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, Kiev’e yaptığı bir ziyaret sırasında gündeme getirmişti.