Connect with us

EKONOMİ

TÜSİAD’ın yeni patronu Orhan Turan mı olacak?

TURKONFED Başkanı ve ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 29 Mart’taki Genel Kurul’da TÜSİAD başkanlığını Simone Kaslowski’den devralacağı iddia edildi.

Published

on

Gazete Oksijen’den Elif Ergu’nun haberine göre TÜSİAD Olağan Genel Kurulu 29 Mart’ta gerçekleştirilecek. Başkanlığa 2019 yılında 2 yıllığına seçilen, ardından görev süresi 1 yıl uzatılan  Simone Kaslowski’nin yerine kimin başkan olacağı uzun zamandır konuşuluyordu.

Murat Özyeğin ve Şükrü Ünlütürk’ün isimleri başkanlık için konuşulurken, TÜSİAD yönetiminde üzerinde uzlaşılan isim TURKONFED Başkanı Orhan Turan olduğu iddia edildi.

ORHAN TURAN KİMDİR?

Orhan Turan Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım firması olan ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan, 26 bölgesel, 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon, 284 derneği  çatısı altında bulunduran Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı.

Elazığ doğumlu olan Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi-Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. 2008 yılında kurduğu yalıtım şirketiyle Yılın Girişimcisi seçildi.

İş hayatı boyunca sivil toplum örgütlerinde aktif olan Turan, 2017-2019 dönemi TÜSİAD’da Denetleme Kurulu Başkanlığı da yaptı.

Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında aktif rol alan, 1997-1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığında bulunmuştu.

Orhan Turan aynı zamanda Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde dersler de verdi.