Connect with us

EKONOMİ

CHP’den gıda krizi uyarısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, büyük bir gıda krizinin kapıda olduğunu ifade etti. “Vakit kaybetmeden acil yapılması gerekenler olduğunu söyleyen Öztrak, “Hükümete açıkça çağrıda bulunuyoruz, önümüzdeki yıl için tarımsal üretim planlaması yapın” ifadelerini kullandı.

Published

on

Büyük bir gıda krizinin kapıda olduğuna dikkat çeken Faik Öztrak, vakit kaybetmeden acil yapılması gerekenler olduğunu söyledi. Öztrak, “Hükümete açıkça çağrıda bulunuyoruz, önümüzdeki yıl için tarımsal üretim planlaması yapın. Desteklemeleri buna göre bir an önce belirleyin. Bu yıl için arz sıkıntısı yaşanabilecek stratejik tarımsal ürünlerde, alım fiyatı ve alım garantisi uygulamasına geçin. Önümüzdeki yıl çiftçinin kullanacağı gübre maliyetinin en az yüzde 50’sini destek olarak verin.” dedi.

Çiftçiye verilen “Yarısı bizden, yarısı sizden” taahhüdüne uyulmasını da isteyen Öztrak, çiftçiye ucuz tohum, besiciye de ucuz damızlık sağlanması gerektiğini söyledi.

Sebze tohumundaki KDV’nin yüzde 8, sebze fidesindekinin ise yüzde 18 olduğunu belirten Öztrak, bunların da yüzde 1’e indirilmesi gerektiğini söyledi. Öztrak, tarımsal sulamada kullanılan elektrikte verginin kaldırılması, elektrik bedellerini ise hasattan sonra ödeme imkanı getirilmesi gerektiğini belirtti.