Connect with us

DÜNYA

Omicron’dan nemalanmak isteyenler kim?

Koronavirüsün mutasyona uğrayan Omicron varyantını ilk keşfeden Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee, yeni varyantın hafif semptomlar yaratmasına rağmen dünya çapında bilim insanlarının ve siyasetçilerin, “Omicron’u korkunç ve ölümcül bir varyant” olarak tanımlaması için büyük baskı yaptıklarını açıkladı. Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee’in bu açıklaması, koronavirüs üzerinden nemalanan güç odaklarının varlığının kanıtı olarak değerlendirildi.

Published

on

Koronavirüsün en çok mutasyona uğrayan türü olarak bilinen Omicron varyantını geçen yılın kasım ayında Güney Afrika’da tespit eden Dr. Angelique Coetzee, birçok bilim insanı ve siyasetçinin kendisine virüsün gidişatı ile ilgili yalan söylemesini istediğini açıkladı.

Omicron’u ilk kez keşfeden Doktor  Angelique Coetzee,  çok sayıda bilim insanı ve hükümetler tarafından “hafif bir hastalık olduğunu kamuoyuna açıklamaması için” baskı gördüğünü söyledi.

Dr Angelique Coetzee, Almanya’nın Die Welt gazetesine  yaptığı açıklamada Avrupa hükümetlerinin kendisinden yeni suşu Delta da dahil olmak üzere önceki Covid-19 varyantları kadar ciddi olarak tasvir etmesini istediğini söyledi.

“Bana bunun hafif bir hastalık olduğunu açıkça söylememem söylendi” diyen  Dr Angelique Coetzee, “Bu tür açıklamalar yapmaktan kaçınmam ve bunun ciddi bir hastalık olduğunu söylemem istendi. Reddettim” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ BİR HASTALIKLA KARŞI KARŞIYA DEĞİLİZ”

Ne demek istediği sorulduğunda, Dr Coetzee bir klinisyen olduğunu ve “klinik tabloya göre çok ciddi bir hastalıkla karşı karşıya olduğumuza dair hiçbir belirti olmadığını” söyledi.

Dr Coetzee Alman azetesine yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi:

“BENİ SUSTURAMAZLAR”

“Hafif Covid-19 hastalığının tanımı açıktır ve bir WHO tanımıdır – hastalar evde tedavi edilebilir ve oksijen veya hastaneye yatış gerekmez. Ciddi bir hastalık, akut pulmoner solunum yolu enfeksiyonlarını gördüğümüz bir hastalıktır – insanların oksijene, hatta suni solunuma ihtiyacı vardır. Bunu Delta’da gördük ama Omicron’da görmedik. Ben de insanlara, Bunu böyle söyleyemem çünkü gördüğümüz şey bu değil.”

Dr Coetzee, gerçeği söylemesini engellemeye “çalıştıklarını” belirterek, “Ancak beni susturamayacaklar” dedi.

Geçen ay, Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya hükümetlerini Omicron’u ılımlı olarak görmemeye çağırdı.

Dr Ghebreyesus bir basın toplantısında, “Omicron, özellikle aşılılarda Delta’ya kıyasla daha az şiddetli görünse de, hafif olarak sınıflandırılması gerektiği anlamına gelmez” demişti..!