Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Ünlü yönetmen hayatını kaybetti

Güney Afrikalı oyuncu ve yönetmen Patrick Molefe Shai hayatını kaybetti. Sanatçı, ölümünden iki gün önce rapçi Cassper Nyovest ile kavgasından dolayı Nyovest ve annesinden özür dilemişti.

Published

on

“Soul City” ve “Generations” gibi yapımlarla tanınan Güney Afrikalı oyuncu ve yönetmen Patrick Molefe Shai hayatını kaybetti. Shai’nin ölüm haberi ailesi tarafından doğrulandı.

Sanatçı, ölümünden iki gün önce rapçi Cassper Nyovest ile kavgasından dolayı Nyovest ve annesinden özür dilemişti. Shai özür açıklamasında, “Ağzımdaki iğrenç kelimeleri silebilecek kadar özür yok, bunları söylememeliydim çünkü benim savunduğum şeye de aykırı. Son ifademden dolayı pişmanlıkla ve utançla doldum, saçma sapan bir konuşmaydı. İnsanları güldürmek içindi ama yanlış bir yere gitti” ifadelerini kullanmıştı.

PATRICK MOLEFE SHAI KİMDİR?

Daha çok Patrick Shai olarak bilinen Patrick Molefe Shai, Güney Afrika’nın Dobsonville şehrinde doğdu. Shai, kariyerine Safari Ranch’te dansçı olarak başladı. Daha sonra, 2000 yılında NTVA Avanti Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu dalında Avanti Ödülü’nü kazandığı Soul City dizisine dahil oldu.

Güney Afrika Bağımsız Film Yapımcıları’nın kurucu üyelerinden biri olan Shai kariyeri boyunca “A Place for Weeping”, “Red Scorpion”, “Blind Justice”, “Diamond in the Rough”, “The Last Samurai”, “Screenplay”, “Schweitzer”, “Taxi to Soweto”, “Hearts & Minds”, “Mission Top Secret” ve daha birçok yapımda yer aldı. (