Connect with us

MEDYA

Sedef Kabaş vakası! Savcılık soruşturma, RTÜK inceleme başlattı!

TELE1 ekranlarından, “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” diyen gazeteci Sedef Kabaş hakkında savcılık soruşturma; RTÜK de kanal hakkında inceleme başlattı.

Published

on

Gazeteci Sedef Kabaş’ın, TELE1’de yayınlanan programda kullandığı ifadeler, ortalığı karıştırdı.
Kabaş’ın, “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” sözleri nedeni ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de programın yayınlandığı TELE1 kanalı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılık soruşturma kapsamında Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verdi. İlgili yayın kaydının temini ve incelenip tutanak tanzim edilmesi, şüphelinin kimlik-adres bilgilerinin tespiti ve savunmasının alınması, ifadeyi müteakip savcılığa bilgi verilerek alınacak ek talimat doğrultusunda işlemlere devam edilmesi noktasında talimatlar yerine getirilecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Sedef Kabaş’ın kullandığı ifadeleri gerekçe göstererek TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin, “Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir” dedi.