Connect with us

EKONOMİ

Migros ve CarrefourSA Rekabet Kurumu’na karşı davaya hazırlanıyor

CarrefourSA ve Migros, Rekabet Kurumu’nun verdiği cezayı her türlü itiraz ve dava haklarını saklı tutmak kaydıyla, yüzde 25’lik oranda erken ödeme indiriminden yararlanmak için cezalarını ödeyeceklerini açıkladı.

Published

on

CarrefourSA ve Migros, Rekabet Kurulu para cezası tutarını yüzde 25’lik oranda erken ödeme indiriminden yararlanacağını bildirdi.

Migros ve CarrefourSA’dan KAP’a yapılan açıklamada, her türlü itiraz ve dava haklarının saklı tutacağı belirtildi.

MİGROS İPTAL DAVASI İÇİN MAHKEMEYE GİDİYOR

MİGROS tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 29 Ekim 2021 tarihli KAP açıklamamızda, Rekabet Kurumu tarafından Şirketimize ve diğer bazı teşebbüslere idari para cezası verilmesine karar verildiği duyurulmuştu.

Konuya ilişkin Rekabet Kurulu’nun gerekçeli kararı Şirketimize tebliğ edilmiştir. İlgili tutar, her türlü itiraz ve dava haklarımızı saklı tutmak kaydıyla, %25’lik oranda erken ödeme indiriminden yararlanılmak suretiyle 388.254.572,06 TL olarak 30 gün içinde ödenecektir.

Diğer taraftan, 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemeleri’nde kararın iptali için dava açılacaktır. Konuya ilişkin gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya duyurulacaktır.

“GELİŞMELER KAMUYA DUYURULACAK”

CarrefourSA tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 31 Ekim 2021 tarihli özel durum açıklamamızda, Rekabet Kurulunca Şirketimiz hakkında 142.469.772,07 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiği duyurulmuştu.

Konuya ilişkin Rekabet Kurulu’nun gerekçeli kararı 14.01.2022 tarihinde Şirketimize tebliğ edilmiştir. İlgili tutar, her türlü itiraz ve dava haklarımızı saklı tutmak kaydıyla, %25’lik oranda peşin ödeme indiriminden yararlanılmak suretiyle, 106.852.329,05 TL olarak 30 gün içinde ödenecektir.

Diğer taraftan, 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemeleri’nde kararın iptali için dava açılacaktır. Konuya ilişkin gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya duyurulacaktır.

NE OLMUŞTU?

Rekabet Kurulu, salgın sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti yapan zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüslerin fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda bazı şirketlere para cezası vermişti.