Connect with us

OTOMOBİL

Alman devi BMW, 6 bin kişiyi işe alacak

Elektrikli araç satışlarını artırmayı planlayan Alman otomobil üreticisi BMW, önümüzdeki yıl 6 bin kişilik yeni istihdam yaratacağını açıkladı.

Published

on

Alman otomobil üreticisi BMW, 2022’de 6 bin kişilik yeni istihdam yaratacağını açıkladı. Verilen bilgiye göre, BMW’nin bu planının arkasında elektrikli otomobillere karşı artan talebi karşılama isteği yatıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan BMW CEO’su Oliver Zipse, BMW’nin elektrikli otomobillere dönüşüm kapsamında iyi bir yolda olduğunu ve tesisleri e-mobilite için hazırladıklarını söyledi. Zipse, “Bu nedenle önümüzdeki yıl iş gücümüzü yüzde beşe kadar artıracağız” dedi.

Zipse, elektrikli otomobillere olan talebin çok yüksek olduğunu kaydederek, “i4 ve iX modellerimiz şimdiden tükenmiş durumda. aylarca tükendi. Önümüzdeki yıl 7 serisinin de elektrikli versiyonunu piyasaya süreceğiz” bilgisini paylaştı.

”ÇİP KRİZİ 2022 SONUNDA BİTECEK”

Çip krizinin önümüzdeki yıl biteceği tahmininde de bulunan Zipse, “Yarı iletken üreticilerinin devam eden yatırımları göz önüne alındığında, yarı iletken kıtlığının bir yıl içinde bitmesi gerekiyor. Gelecek yılın sonunda büyük ölçüde normal bir durum göreceğimizi umuyorum” ifadelerini kullandı.

2030 yılına kadar küresel satışlarının en az yüzde 50’sinin tamamen elektrikli olmasını hedeflediklerini aktaran BMW CEO’su, şarj altyapısı eksikliğinin elektrikli araçların daha fazla satışının önünde büyük bir engel olduğu konusunda da uyarıda bulundu.

BMW şimdiye kadar tamamen elektrikli ve hibrit araçlar dahil olmak üzere bir milyondan fazla elektrikli araç (EV) satışı gerçekleştirmiş durumda. Alman üretici, 2025 yılına kadar iki milyon tamamen elektrikli araç satışına ulaşmayı planlıyor.