Connect with us

EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda devir-teslim

Lütfi Elvan’ın yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM’de yemin ettikten sonra bakanlıkta devir-teslim töreni yapıldı. Elvan “Ülkemiz için en doğru olanı yapmaya çalıştık” dedi.

Published

on

Meclis’teki yemin töreninin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Görevi devreden Lütfi Elvan konuşmasında, “Görev süremizde çok önemli adımlar attık. Mali disiplinden asla vazgeçmedik. Borçlanma açısından başarılı bir yıl geçirdik. Yüksek büyüme performansına rağmen cari dengede önemli iyileşmeler sağladık. Ülkemiz için en doğru olanı yapmaya çalıştık” dedi.

NEBATİ: YENİ BİR YOLA GİRDİK

Bakan Nebati ise şu açıklamada bulundu: “İnşallah herkes için hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Makamlar gelip geçicidir, önemli olan yaptığımız hizmetlerdir. Salgının en yoğun dönemini büyük bir başarıyla geride bıraktık. Proaktif ekonomi politikalarıyla sürece yön verdik. Türkiye salgın sürecinde salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi haline geldi. Cumhurbaşkanımızın yıllardır hayalini kurduğu ekonomik olarak tam bağımsız Türkiye vizyonuyla yeni bir yola girdik, en önemli öncelik yüksek faiz olmayacak.”