Connect with us

3. SAYFA

Ankara’da bir apartmanda patlama: Baba ile kızı hayatını kaybetti

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda patlama gerçekleşti. Patlamada yaralanan baba ile kızı hayatını kaybederken 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD’dan yapılan açıklamada patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu bildirildi.

Published

on

Kuyubaşı Mahallesi’nde Kızlarpınarı Caddesi’ndeki 114 numaralı binada meydana gelen patlamanın ardından apartmanda çökme gerçekleşti. Emniyet, sağlık ve itfaiye ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

AFAD, patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu, itfaiye ve sağlık ekiplerinin bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği açıkladı.

VALİ ŞAHİN: TÜRKMEN BABA İLE KIZI YAŞAMINI YİTİRDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, Patlama ve ardından göçük meydana gelen binada inceleme yaptı. Vali Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3 katlı binada gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğunun değerlendirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Patlamanın neticesinde 6 yaralı hastaneye kaldırıldı. Maalesef bir baba ve çocuğu hayatını kaybetti. Şu an Irak Türkmen’i aileden 2 vefat var. 4 yaralının tedavisi devam ediyor. Enkazda arama kurtarma ve teknik incelemeler devam ediyor. Enkaz altı titizlikle inceleniyor. Binada hem doğalgaz var hem de LPG sistemi var. Bunun sonucu teknik incelemenin ardından belli olacak.”

BAKAN KOCA SON DURUMU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Keçiören’de meydana gelen patlamada; aynı aileden 2 yaşlarında bir kız çocuğu ve 35 yaşlarında baba hayatını kaybetti. 5 yaşlarındaki erkek kardeşin ise durumu ağır. Hamile annenin tedavisine devam ediliyor.” ifadelerini kullandı.