Connect with us

3. SAYFA

İsrail Başbakanı: Türkiye’de tutuklanan çift casus değil!

Türkiye’de casusluk gerekçesiyle tutuklanan İsrail vatandaşı iki kişi hakkında bu kez İsrail Başbakanı Naftali Bennett’ten açıklama geldi: Herhangi bir İsrail kurumu için çalışmıyorlar.

Published

on

İsrail’den, Türkiye’de tutuklanan iki vatandaşının casus olduğu iddiasına bu kez başbakanlık düzeyinde yalanlama geldi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan Natali ve Mody Oknin’in aileleriyle görüştüğünü söyleyerek çiftin, “diğer yetkililerce de vurgulandığı gibi, herhangi bir İsrail kurumu için çalışmadığını” belirtti.

Bennet yazılı açıklamasında İsrail’in iki vatandaşının serbest kalması için çalıştığını aktararak, “İsrail’de en üst kademeler, Dışişleri Bakanlığı’nın liderliğinde hafta sonu boyunca bu konuyla ilgilendi ve en kısa sürede bir çözüm bulunması için durmaksızın çalışmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

İsrailli çift, Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunun fotoğrafını çektiği için tutuklanmıştı.

İsrail basını ise çiftin tekne turunda Dolmabahçe Sarayı’nı fotoğraflarken gözaltına alındığını yazmıştı. Çiftin avukatı Haaretz gazetesine açıklamasında, “Tek suçları, bir bot gezisi sırasında Erdoğan’ın sarayını fotoğraflamaktı” ifadelerini kullanmıştı. Avukat Nir Yaslovitzh, “Eğer bir Rus vatandaşı bu sarayın fotoğrafını çekseydi, Türkiye’nin onu tutuklayacağını sanmıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

40’lı yaşlarında oldukları belirtilen çift ve bir Türkiye vatandaşı cuma günü, ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.