Connect with us

GÜNDEM

Türkkan’ın milletvekilliği nasıl düşürülür? İşte 3 seçenek

Şehit yakınına ettiği ağır küfürle büyük tepki çeken ve sonrasında partideki Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın vekilliğinin düşürülmesi için 3 yoldan biri uygulanacak.

Published

on

Bingöl’de İyi Parti Lideri Meral Akşener ile birlikte katıldığı gezide şehit ağabeyine ağza alınmayacak şekilde küfreden İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, kamu oyunun gündemine oturdu.

Şehit ağabeyine sinkaflı küfreden Türkkan’ın vekilliğinin düşürülmesi için de hükümet tarafından adımların atılacağı mesajı geldi.

ERDOĞAN: MİLLETVEKİLLİĞİNE SON VERSİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkkan için Meclis’te kalamaz diyerek “Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor. Kimse şehitlerimizin bacılarına hakarette bulunamaz. Onların alnını karışlarız, gereken yapılacak” ifadeleri kullanmıştı.

VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN 3  SEÇENEK

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Türkkan’ın vekilliğinin düşürülmesi için 3 adımdan biri uygulanacak.

1. YOL

Milletvekili kendi istifasını sunduktan sonra Genel Kurul’da bu istifanın karara bağlanması gerekiyor.

2. YOL

Milletvekili hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunup, bu mahkeme kararının Genel Kurul’da okunup milletvekilliği otomatik olarak düşmüş oluyor.

3. YOL

Başkan Erdoğan’ın bahsettiği yol ise bu 3. yol olarak gözüküyor.

Anayasa’nın 82 maddesine göre milletvekilliği ile bağdaşmayan bir görev veya hizmetin sürdürülmesi durumunda önce Meclis Anayasa Karma Komisyonu rapor hazırlıyor. O komisyonda rapor gizli oyla karara bağlanıyor.