Connect with us

DÜNYA

Kuveytli YouTuber Suriyeli mülteciler için 30 saatte 1 milyon dolar topladı

Kuveyt’in en ünlü YouTube yayıncılarından Ebu Fella, Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirdiği kampanyada Suriyeli mülteciler için 30 saatte 1 milyon dolardan fazla para topladı

Published

on

Kuveytli YouTuber Ebu Falla (Hasan Süleyman), YouTube kanalındaki canlı yayınında Suriyeli göçmenler için 1 milyon dolardan fazla para toplamayı başardı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile işbirliği içinde başlattığı kampanyada Ebu Falla, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki mülteciler ve yerinden edilmiş aileler için 30 saatten az bir sürede 1 milyon dolar topladı.

20 milyon aboneye ulaşma vesilesiyle başlattığı kampanyada Ebu Fella, hedeflediği miktarın toplanmasının ardından canlı yayında gözyaşlarını tutamadı.

Ebu Fella’nın 29 saat süren kampanyası, internet tarihinin en büyük kampanyası olarak tarihe geçti.

Kampanya sona erdikten sonra Ebu Fella kişisel hesabından şunları paylaştı:

“Daima ve sonsuza kadar Allah’a hamdolsun. Yayına dua olsun, paylaşım olsun, bağış olsun destek veren herkese teşekkür ederim. Rabbim herkese ecir olarak versin”

İdlib'deki mülteci kampında çocuklar, Ebu Fella'ya böyle teşekkür etti

UNHRC konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplam miktarın kış mevsiminde mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamayı ve yaklaşık 17 bin kişiden oluşan 5 bin 700’den fazla aileye fayda sağlamayı amaçladıklarını aktardı.

Ebu Fella, daha önce 1 milyon takipçiye ulaştığında benzer bir hayır işi gerçekleştirmişti.