Connect with us

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu’ndan 10 büyükelçi açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapan büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmelerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı Çeviköz de, “Büyükelçiler dostça hatırlatıyor” dedi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısına tepki göstererek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na “İstenmeyen adam ilan edilmeleri” talimatı verdiğini açıkladı.

10 ülkenin Kavala çağrısına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın talimatından sonra da büyükelçilere sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de ’10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini’ vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına.”

CHP’Lİ ÇEVİKÖZ: DOSTÇA HATIRLATIYORLAR

CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de büyükelçilere destek verdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Çeviköz, “Kimse Türkiye’nin iç işlerine karışmamıştır, karışamaz. İnsan hakları bu devirde hiçbir ülkenin iç işi değildir. Osman Kavala ile ilgili durum AİHM’nin kararıdır. Bunu uygulamak anayasamızın gereğidir. 10 Büyükelçi dostça bu yükümlülüğümüzü hatırlatmışlardır. Anlayana” ifadelerini kullandı.